Browse By

M. Macovei participă la dezbaterea din LIBE pe tema democrației și a justiției în România și va susține declarații de presă

Europarlamentarul Monica Macovei, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), participă miercuri, 22 martie 2017, la dezbaterea pe tema democrației și a justiției în România. Dezbaterea a fost stabilită în urma deciziei adoptate în plenul Parlamentului European, la 1 februarie 2017.

Comisia LIBE i-a invitat să vorbească pe profesorul Gabriel Liiceanu, la propunerea grupului ECR, grup din care face parte Monica Macovei, pe Liviu Avram – din partea grupului PPE, Victor Alistar – din partea Socialiștilor și Democraților, Attila Biro – din partea grupului Verzilor. Din partea Guvernului va fi vorbi ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Monica Macovei va susține, după dezbatere, o scurtă declarație de presă, începând cu ora 13.00 (ora Bruxelles), în sala PHS0A50 (Anna Politkovskaia room). Vor susține declarații de presă și vor răspunde la întrebări reprezentanți independenți ai protestatarilor din mai multe orașe ale României, participanți la dezbatere, precum și profesorul Gabriel Liiceanu.

Dezbaterea din Comisia LIBE va putea fi urmărită, în direct, începând cu ora 11.00 (ora Bruxelles), aici:
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/ro/committees/video?event=20170322-0900-COMM