Browse By

M. Macovei: Dragnea trebuie să înțeleagă că infractorii nu pot fi miniștri sau premieri

După decizia CCR, Liviu Dragnea trebuie să înțeleagă, o dată pentru totdeauna​, că infractorii nu pot fi membri ai Guvernului, nici miniștri, și nici ​prim-miniștri. Cum să ai încredere într-un Guvern în care sunt miniștri sau premieri condamnați penal, ​adică persoane care au încălcat legile penale și au fost condamnate definitiv?

Ce ministru sau prim-ministru ​dintr-o democrație stă la masă cu un condamnat penal? Cine din Uniunea Europeană va discuta, de la egal la egal, cu un condamnat penal sau cu un ministru dintr-un guvern condus de un prim-ministru condamnat (visul lui Dragnea și coșmarul nostru)?

Dragnea, PSD, tot grupul infracțional organizat, care doresc ca în Guvern să poată fi numiți condamnați penali, aruncă România din Europa și o fac o țară irelevantă politic numai pentru a-și salva pielea.

Dragnea nu va câștiga în războiul cu „strada”, iar o încercare de a modifica legea în Parlament, după decizia CCR de declarare ca inadmisibilă a acțiunii promovate de sluga PSD, numită astăzi ​Avocatul Poporului, ar fi o ofensă și o sfidare, care se va întoarce împotriva lui.

Parlamentari, nu încercați să modificați legea în Parlament și să permiteți penalilor să fie numiți în Guvern! Miile de oameni care au ieșit și vor mai ieși în stradă sunt România cea bună, curată și curajoasă, care nu va renunța la a-și apăra țara și valorile.

Vă întreb pe cei care ieri, 3 mai, ați votat grațierea corupților, pe cei care pe 31 ianuarie ați adoptat OUG 13, pe cei care pregătiți alte porcării ca să vă scăpați pielea, de ce nu plecați, de ce nu ieșiți din politică? Pentru că oricum nu iubiți România, nu vreți să o conduceți pentru binele oamenilor, nu vreți să fim o țară și o națiune puternice și respectate.