Browse By

Lucky Them (2013) recenzie

Captură din filmul "Lucky Them" (2013)

Cum ar fi dacă ai lucra pentru o revistă de muzică unde industria de tipar pierde războiul împotriva erei digitale?

Aceasta este amplasarea pentru filmul Luck Them, în care Ellie Klug (Toni Collett) un critic de rock pentru un ziar din Seattle denumit Stax, trebuie să-și descopere calea în viață. Editorul ei (Oliver Platt) crede că o singură poveste uriașă poate opri declinul din industria de tipar. El vrea ca Ellie să investigheze dispariția cu un deceniu în urmă a lui Matthew Smith, un idol rock și fostul iubit al lui Ellie. Săturată de afacerea volatilă și de toți tinerii băieți care greșesc, toți muzicieni, Ellie vrea să se ascundă.

În schimb ea se aventurează cu Charlie (Thomas Haden Church), un magnat din punct-com transformat în documentarist-amator, în căutarea lui Matthew și a propriului ei trecut. Haden Church îi oferă filmului acea propulsare fericită de care are nevoie. Flirtul dintre el și Collette este jucat foarte frumos.

Pentru tot comicul și energia sexuală, Lucky Them este elevat mai ales pentru gravitația care te atinge. Jurnalista Emily Wachtel care a scris scenariul împreună cu Huck Botko, este în mod clar că lucrează aproape de inima ei, cu suportul empatic din partea regizorului Megan Griffiths (Eden), producător executiv Joanne Woodward și talentata Collette. Întâlnire cu Matthew (o surpriză cameo din partea unui megastar) reflectă muzica trecutului și a viitorului nesigur. Dar pentru Ellie este mai importantă găsirea puterii în locurile distruse este drumul ei înainte.