Browse By

Locke (2013) recenzie

Locke (2013) filmul

Un tip singur într-un BMW care vorbește la telefon prin wireless. Vocile interlocutorilor se aud pe difuzorul extern. El este Ivan Locke, un britanic care își conduce propria mașină din Birmingham înspre Londra.

În timp real – 85 de minute. Fără flashback-uri. Doar acest tip. Jonglează crize. Nu te speria. Locke doar sună ca o capcană. Este un centru de putere plin de suspans claustrofobic și emoții acerbe, mai ales pentru că Tom Hardy, cel mai bine cunoscut din rolul lui de Bane din filmul cu Batman – The Dark Knight Rises, este o minune de actor în rolul lui Locke.

Scenaristul și regizorul Steven Knight i-a dat lui Hardy sarcina de a ne ține cu suspansul la gură în timp ce Locke, un soț și tată, își conduce mașină departe de cel mai bun loc de muncă pe care îl poate avea vreodată, acela de manager de construcții și se îndreaptă în brațele unei aventuri de o noapte care e pe cale să-i aducă un copil pe lume. Vocile sunt: șeful (Ben Daniels), șeful de echipă (Andrew Scott), amanta (Olivia Colman), soția (Ruth Wilson) și fii (Tom Hollan, Bill Milner) cu toții trec prin mintea lui Locke și a noastră, în timp ce el are parte de o călătorie care-i schimbă viața. Ține-ți vă bine!