Browse By

Lista echipelor premiate la Tinerii împotriva corupției 2011, a II – a ediție

Echipee premiate la Tinerii împotriva corupției 2011, a II - a ediție

Echipee premiate la Tinerii împotriva corupției 2011, a II - a ediție

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a participat, vineri, 9 decembrie 2011, la ceremonia de încheiere a celei de-a doua ediţii a proiectului „Tinerii împotriva corupţiei„.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), a marcat Ziua Internaţională Anticorupţie, a inclus festivitatea de premiere a echipelor de liceeni care au prezentat cele mai bune proiecte de prevenire a fenomenului de corupţie.

„De fiecare dată când nu trădaţi un act de corupţie, vă trădaţi un pic ţara. Ministerul pe care îl conduc va deschide în perioada imediat următoare o linie verde pentru semnalarea tuturor actelor de corupţie din şcoli”, a declarat ministrul Daniel Funeriu în faţa elevilor din cele 31 de licee bucureştene implicate în proiect.

Totodată, ministrul Educaţiei a salutat iniţiativa organizatorilor de a promova transparenţa, integritatea şi responsabilitatea în rândul elevilor prin încurajarea manifestării în rândul acestora a unei atitudini de cetăţeni activi în combaterea fenomenului de corupţie. Ministrul Daniel Funeriu a mai spus că va încuraja personal implicarea elevilor în prevenirea sau demascarea actelor de corupţie din sistemul de învăţământ.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciului Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti, ISMB, Prefecturii Municipiului Bucureşti, profesorii şi tinerii liceelor implicate în proiect, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile şi mass-media.

Rezultate, lista echipelor premiate este disponibilă mai jos:

Locul I

Colegiul Naţional Ion Creangă

Ana-Maria Radoveneanu
Larisa Bănută
Teodora Simion

Locul II

Colegiul Naţional George Coşbuc

Irina Lache
Oana Florea
Andrei Barbu

Locul III

Colegiul Tehnic Petru Rareş

Ramona Gherasim
Andreea Dumitrescu
Paul Stănoiu