Browse By

La ce sunt folosite cele mai cunoscute tipuri de scule pneumatice?

Compresoare de aer și scule pneumatice

Sculele pneumatice sunt instrumentele mecanice alimentate cu aer comprimat. Unul dintre cele mai cunoscute scule pneumatice este pompa de foraj sau pneumatică, dar cele mai comune unelte alimentate cu aer sunt cuțitele pneumatice și dispozitivele de capsare. Alte tipuri includ polizoare, mașini de șlefuit, mașini de frezat, mașini de găurit pneumatice, mașini de înșurubat, fierăstraie și foarfece. În unele cazuri, aceste unelte sunt mult mai ușoare decât omologii lor electrici sau gazoși, deoarece nu au nevoie de încorporarea vreunui motor. Totuși, toate uneltele pneumatice necesită un compresor de aer, care alimentează aerul printr-un furtun de înaltă presiune.

Compresoarele de aer folosesc scule pneumatice prin alimentarea lor cu un curent constant de aer sub presiune. Într-un compresor de aer, aerul de intrare este forțat într-un volum mai mic și, prin urmare, sub presiune, printr-un dispozitiv acționat electric sau cu gaz. Metodele prin care se realizează această presurizare pot varia de la pistoanele utilizate pentru compactarea aerului la rotirea șuruburilor elicoidale de deplasare pozitivă care forțează aerul într-un spațiu mai mic. Aerul sub presiune este alimentat într-un rezervor de stocare, care se conectează printr-un furtun la dispozitivele pneumatice. De asemenea, instrumentul pneumatic are un mic rezervor de aer, unde stochează o cantitate mică de aer sub presiune. Când apăsați declanșatorul instrumentului, acesta eliberează aerul, alimentând dispozitivul.

Tipuri de scule pneumatice

Uneltele pneumatice sunt alimentate de fluxul și presiunea unui gaz comprimat. În mod tipic, aceste scule electrice de mână folosesc aer comprimat sau dioxid de carbon comprimat care este depozitat în canistre mici pentru portabilitate. Instrumentele pneumatice au un raport mai mare între putere și greutate decât sculele electrice și sunt utilizate în principal în setările industriale. Aplicațiile pentru uneltele pneumatice includ ciocănirea, vopsirea, îndepărtarea materialului în vrac, finisarea suprafeței, găurirea orificiilor, fixarea, impactul, tăierea metalului, îndepărtarea fină a materialului, cuiele, cuplul și îndepărtarea vopselei. Sunt disponibile și unelte pneumatice speciale.

Există multe tipuri diferite de unelte pneumatice. Tipurile includ chei de impact cu aer, clapete de aer și aerografe. O cheie de impact cu aer stochează energie într-o masă rotativă pentru a fi livrată la un arbore de ieșire. Aceste scule pneumatice sunt denumite uneori chei de aer, pistoale de aer, pistoale de zgomot sau pistoale de cuplu. Ele sunt disponibile în mai multe dimensiuni standard pentru șuruburi. Tocurile de aer, dispozitivele mecanice pentru controlul mișcării de rotație, au, de asemenea, dimensiuni standard. Aerografele sunt unelte pneumatice cu declanșator care pulverizează vopseaua sau cerneala.

Instrumentele pneumatice includ polizoare, şlefuit, maşini de înşurubat cu impact, maşini de găurit, șurubelnițe reversibile pneumatice, capsatoare, ciocane și fierăstraie alternative pneumatice. Polizoarele pneumatice utilizează un material abraziv, lipit pe o roată, centură sau disc, pentru a îndepărta materialul și a îmbunătăți finisajul suprafeței. Mașinile de șlefuit pneumatice au un design similar, dar sunt folosite pentru a finisa lemn sau plastic în loc de metal.

Masina de slefuit cu banda continua pneumatica RP9780

Masina de slefuit cu banda continua pneumatica RP9780

Șurubelnițele pneumatice sunt automate care transformă șuruburile în timp ce asigură un control strâns al cuplului șurubului. Aceste unelte pneumatice portabile pot furniza feedback de cuplu și oprire controlată. Ciocanele pneumatice dau un impact obiectelor, cum ar fi cuiele. Acestea sunt deseori concepute pentru un anumit scop și variază în ceea ce privește forma și greutatea.

Pulverizatoarele pneumatice, dispozitivele de legare pneumatice, polizoarele pneumatice, pistoalele pneumatice și piesele de sablare pneumatice sunt tipuri comune de scule pneumatice. După cum sugerează și numele acestora, sunt utilizate în aplicațiile de tăiere. Produsele specializate includ unelte pneumatice pentru bandă marginală, precum și unelte pneumatice pentru prelucrarea produselor alimentare. Dispozitivele de lustruit pneumatice sunt proiectate pentru a conferi o finisare fină suprafeței la exteriorul unei părți. Pistoalele pneumatice sunt potrivite pentru aplicațiile de prelucrare a lemnului și pentru mobilier.

Total Tools – Scule și echipamente profesioniste
Punct de lucru: Deva, Calea Zarandului (DN7) Nr.112A(Lângă OMV)
Telefon mobil: 0734 890 622
Telefon fix: 0354 100 181
Mail: [email protected]