Browse By

Kelemen Hunor răspunde din nou „8+2 nu merge, 8 nu merge, în rest discutăm”

UDMR refuză oferta lui Traian Băsescu. „8+2 nu merge, 8 nu merge, în rest discutăm”, a declarat, astăzi, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că, mâine, Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) va formula un punct de vedere pe tema reorganizării administrative.

UDMR, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor

UDMR, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor


Liderul UDMR a adăugat că nu a văzut niciun coleg entuziasmat de propunerea prezidenţială şi nici el nu este.

Subiectul reformei administrative, a spus Kelemen, trebuie acceptat de toată lumea şi, dacă nu există consens pentru reforma administrativă în acest moment, ar fi mai potrivit ca subiectul să se amâne până după alegeri.

El a susţinut că Uniunea nu îşi doreşte instabilitate politică sau economică, reprezentanţii UDMR fiind interesaţi în menţinerea coaliţiei de guvernare din acest moment. Kelemen a precizat că nu este nicio problemă faptul că în unele judeţe există majorităţi constituite cu partide din USL sau că reprezentanţii Uniunii discută în Parlament cu colegi din toate partidele, indiferent dacă sunt din opoziţie sau de la putere.

Întrebat ce va face dacă în CRU de sâmbătă se va vota ieşirea de la guvernare, Kelemen Hunor i-a sfătuit pe jurnalişti să nu se îngrijoreze. „Niciodată n-am trecut peste voinţa colegilor, dar să nu vă îngrijoraţi, fiindcă nu se va vota aşa ceva”, a spus el.

Declinarea ofertei prezidenţiale era previzibilă, de-a lungul ultimelor zile liderii UDMR susţinând că formula propusă la Cotroceni nu rezolvă problema unei mari părţi a comunităţii maghiare. Dincolo de ruperea Ţinutului Secuiesc prin decuplarea Mureşului de Harghita şi Covasna, rămâneau în suspensie Bihorul, Sălajul şi Satu Mare unde maghiarii sunt foarte bine reprezentaţi.

De altfel, nici în tabăra PDL nu se aştepta un răspuns favorabil din partea Uniunii, secretarul general al democrat-liberalilor, Ioan Oltean, invocând, într-un interviu acordat gândul, posibilitatea amânării reorganizării administrative