Browse By

iTEC-Informatică și Inginerie, Tehnologie, Entuziasm, Competiție

iTEC​( IT Engieering Contest) este un concurs, adresat atât elevilor, cât și studenților pasionați de domeniul IT, organizat de Liga AC ( Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare) în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și Universitatea Politehnica Timișoara. Studenții voluntari îi așteaptă cu brațele deschise în perioada 7-9 aprilie pe tinerii participanții în Timișoara, Capitală Culturală Europeană 2021.

Înscrierile au loc în perioada 15 martie-2 aprilie, iar elevii și studenții se pot înscrie la una sau mai multe probe. Acestea sunt: Algoritmică, Graphic Design, Application Development, Embedded Development, Mobile Development și Web Development. Probele de Development reprezintă maratoane de aproximativ 48 de ore, în care este încurajată originalitatea și inițiativa, iar concurenții vor putea participa în echipe de maxim 2 elevi sau studenți.

Scopul proiectului este acela de a le oferi studenților și elevilor un mediu propice pentru dezvoltarea competențelor și acumularea de experiențe noi, de a interacționa direct cu companiile din sfera IT prin reprezentanții acestora în cadrul competiției, de a le oferi o diplomă recunoscută la nivel național, cât și un premiu material.

Ajuns la cea de-a X-a ediție, concursul se bucură de sprijinul mai multor parteneri, precum: BusyMachines(Algoritmică), BearingPoint(Application Development), Movidius(Embedded Development), Cosmopolitan Art&Intensity Media(Graphic Design), Nokia(Mobile Development), Irian(Web Development).

Elevii și studenții pasionați de programare se pot înscrie pe https://itec.ligaac.ro/ fiind mai apoi așteptați în Timișoara pentru a își arăta talentele și pentru a câștiga premiile puse în joc!