Browse By

Începe Cupa Mondială la fotbal

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale va avea două „acte”, cântăreaţa Shakira, trupa Black Eyed Peas şi artiştii locali urmând să asigure spectacolul joi, în timp ce vineri fanii vor avea parte de o „surpriză” în prezenţa lui Nelson Mandela, înaintea meciului dintre Africa de Sud şi Mexic.Concertul de joi, care va fi transmis live începând cu ora 21.00 (ora României), va avea loc pe stadionul din Orlando, în plin centrul oraşului Soweto. Toate biletele pentru acest concert, cu costuri cuprinse între 47 şi 145 de euro, au fost vândute.

Starul columbian Shakira va cânta, cu această ocazie, imnul oficial al competiţiei – „Waka Waka” – cu trupa sud-africană de pop Freshlyground.

Compatriotul său, cântăreţul Juanes, americanii Alicia Keys şi John Legend se numără printre invitaţi, alături de vedete africane precum Angelique Kidjo, din Benin, duo-ul Amadou&Mariam, din Mali, sau Gospel Choir, din Soweto.

Cu toate acestea, sindicatele artiştilor sud-africani s-au declarat nemulţumite de faptul că acest concert nu este „destul de african”. Guvernul a respins aceste critici şi a anunţat că sprijină evenimentul, ale cărui venituri vor fi donate unei asociaţii FIFA care promovează sportul în cartierele defavorizate de pe continent.

cupa mondiala 2010

Sigla Cupa Mondiala Africa de Sud 2010

Vineri, în prima zi a Cupei Mondiale (11 iunie – 11 iulie), meciul de deschidere dintre reprezentativele Africii de Sud şi Mexic, programat la ora 17.00, pe arena Soccer City, va fi precedat de un spectacol de o jumătate de oră, însă FIFA doreşte să păstreze secretul privind conţinutul acestuia . Tot ceea ce se ştie este că show-ul va fi asigurat de de 2.000 de artişti şi va fi condus de muzicianul Lebo M, născut la Soweto şi producător al comediei muzicale de succes „Regele Leu”.

După mai multe săptămâni de incertitudine, familia lui Nelson Mandela a îndepărtat orice dubiu marţi: fostul preşedinte sud-african, câştigător al Premiului Nobel pentru pace, va petrece un sfert de oră pe arena Soccer City, după care se va întoarce acasă pentru a urmări meciul la televizor.