Browse By

În 2012, China doreşte să construiască cel mai mare aeroport

Anul viitor, 2012, China doreşte să înceapă construcţia celui mai mare aeroport, în Nagqu, Tibet.

Conform agenţiei de ştiri Xinhua, aeroportul va fi construit la o altitudine de 4436 de metri deasupra nivelului mării, mai mare cu 102 metri decât aeroportul din Qamdo.

Noul aeroport va costa 1,8 miliarde de yuani, echivalentul a 280 de milioane de dolari. Xinhua a adăugat că se aşteaptă ca finalizarea construcţiei să aibă loc peste trei ani și anume în 2015.

Nagqu, locul în care va fi construit cel mai mare aeroport

Nagqu, locul în care va fi construit cel mai mare aeroport

În ultimii ani, China s-a angajat într-un proiect de modernizare a aeroporturilor existente şi de construire a altora noi, ca o modalitate de stimulare a economiei. În plus, guvernul a investit sume mari de bani în Tibet în speranţa de a câştiga simpatizanţi în rândul Partidului Comunist.

Tibetul are deja cinci aeroporturi, două fiind deschise doar câteva luni pe an din cauza condiţiilor meteorologice extreme.

Un nou aeroport, drumuri moderne şi o cale ferată vor face ca Tibetul să se dezvolte şi să îşi ridice standardele de viaţă. Cu toate acestea, activiştii spun că acest lucru va accelera ritmul migraţiilor chinezilor şi va dilua cultura budistă tibetană.