Browse By

Împuşcăturile de la o moschee din Québec: șase morți iar Justin Trudeau îl condamnă ca „atac terorist”

Două arestări făcute după împușcăturile fatale de duminică noaptea condamnate ca o violență ca fără sens de premierul canadian. Șase persoane au fost ucise și opt răniți într-o moschee din Québec City, poliția a declarat, în prim-ministru o Canada de fotografiere a denunțat ca un „atac terorist”.

Atentatul a fost efectuat de trei persoane la centrul cultural islamic Québec City, martori a spus, și sa întâmplat în timpul rugăciunilor de seară de duminică. Poliția a primit primele apeluri chiar înainte de 20.

Două au fost efectuate arestări, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. ziar local Le Soleil a declarat că poliția a acceptat un al treilea suspect ar putea fi în continuare pe fugă, deși purtătoarea de cuvânt a Chistine Coulombe mai târziu, a spus: „Nimic nu face chiar acum să ne credem că ar exista și alți suspecți legate de acest eveniment.”

Unul dintre suspecți a fost transportă o pușcă de asalt AK-47 și unul a fost de 27 de ani, Le Soleil a raportat.

Trudeau a vorbit despre mânia lui după aflarea veștii: „Condamnăm acest atac terorist asupra musulmanilor într-un centru de închinare și refugiu.

„În timp ce autoritățile sunt încă investighează și detalii continuă să fie confirmat, aceasta este inima-chinuitoare pentru a vedea o astfel de violență fără sens. Diversitatea este puterea noastră, iar toleranța religioasă este o valoare pe care noi, în calitate de canadieni, dragi.”

La o conferință de presă, poliția a declarat că victimele au vârste cuprinse între 35 și 70 de ani.

La momentul atacului, mai mult de 50 de persoane au fost considerate a fi în clădire cu două etaje, de asemenea, numit Grande Mosquée de Quebec, care este echipat cu mai multe camere CCTV.

Presedintele moscheii, Mohamed Yangui – care nu a fost în interiorul moscheii, atunci când a avut loc de filmare – a spus că a primit apeluri de la oameni frenetic la rugăciunile de seară. El a spus răniți au fost duși la diferite spitale din Quebec City. „De ce se întâmplă aici? Acest lucru este barbar „, a spus el.

Ăoliția orașului a declarat că site-ul a fost fixat și toți ocupanții evacuat. Un cordon de securitate mare, a fost înființat în jurul site-ului. Martorii au văzut poliția a raportat puternic înarmați care intră în moschee după fotografiere.

Premierul Québec, Philippe Couillard, numit uciderea unui „act terorist” și a declarat că guvernul a stat în solidaritate cu populația musulmană a orașului. el a postat pe Twitter: „# Quebec respinge categoric această violență barbar. Toată solidaritatea noastră față de familiile victimelor, răniți și a familiilor lor. ”

Politician local Manon Massé a spus: „Stim putin in acest moment, dar una sau două persoane și-au asumat dreptul de a ucide concetățenii noștri Musulmani Quebec. Atunci când intoleranța merge de la dezbatere la crimă, solidaritatea este esențială. ”

Moscheea a fost vizat inainte. În luna iunie, în cursul lunii sfinte a Ramadanului, capul unui porc a fost lăsat acolo. Săptămâni mai târziu, o scrisoare islamofobice a fost distribuit în vecinătate.

Dar, Yangui a spus Edmonton Journal moscheii nu a primit nici amenințări recent. „Avem o relație foarte bună cu vecinii, cu comunitatea”, a spus el. „Există respect reciproc – iar acum avem astăzi acest eveniment dramatic.”