Browse By

Imaginea Bibliotecii Naționale vândută cu 300.000 de euro lui Samsung

Samsung Biblioteca Naționala

Samsung Biblioteca Naționala

Clădirea nouă a Bibliotecii Naționale, în care există și sediul Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, va fi inaugurată oficial pe 23 aprilie. Înainte de asta, însă, de mai bine de o săptămână clădirea a fost brand-uită, pe fațada dinspre Unirea, cu numele Samsung, ceea ce îl face pe oricine trece pe acolo să se întrebe dacă nu cumva acolo își va deschide producătorul coreean de electronice vreun sediu de lux.

Răspunsul e ambiguu și are accente de Radio Erevan. Încă un episod din serialul: Doar în România e posibil așa ceva! cu avanpremiera și pe 9gag în curând și a ta Bibliotecă Județeană se va alătura, vrei un indiciu? Vezi dacă nu cumva încă au monitoare de vreun fel… pentru că în curând Samsung va domina cultura…

Ministerul s-a lăsat greu înduplecat să răspundă la întrebarea simplă:

Cât a plătit Samsung ca să-și pună numele pe cea mai importantă investiție culturală a statului român din ultimii 20 de ani?

Că e o colaborare, că e o sponsorizare, că e o Campanie de Responsabilitate Socială a firmei coreene, că am făcut economie, că nu numai noi, ci și alte capitale europene fac asta. Într-un final mi s-a spus că… 300.000 de euro valorează acest botez al Bibliotecii Naționale, cu binecuvântarea Ministerului Culturii.

Citește restul pe Dollo zice Bine