Rar sa se poata spuna despre o persoana ajunsa la o varsta mai inaintata ca nu a a avut niciodata datorii. De asemenea, rar se intampla ca o persoana sa poata afirma ca nu a ramas restanta cu plata unor facturi sau cu plata ratelor pentru creditele pe care le-a contractat, de-a lungul anilor. In mod cert, nu toti debitorii au ajuns in situatia ca datoriile lor sa fie gestionate de o firma care asigura servicii de colectare creante.
Intr-o astfel de situatie, ajung cei care dintr-un motiv sau altul nu isi mai platesc foarte mult timp ratele, cauza din care, institutiile creditoare decid ca de recuperarea datoriilor sa se ocupe o terta firma – in foarte multe cazuri, KRUK Romania SRL.
In momentul in care primesc instiintarea prin care li se aduce la cunostinta ca dosarele de credit le vor fi gestionate de aceasta companie, multi se intreaba ce este KRUK. Foarte important este sa inteleaga ca aceasta companie nu este o banca, ci o institutie cu un management important pe nisa gestionarii si colectarii datoriilor, la nivel international. Angajatii companiei trateaza cu empatie si intelegere toate cazurile, oferind inclusiv idei pentru stingerea datoriilor. Mai multe informatii despre aceasta companie si activitatea sa se pot obtine de pe paginile web si de Facebook pe care le detine.
Sfaturi de la KRUK Romania pentru plata eficienta a datoriilor
Oamenii cu datorii cauta intre cele mai diferite solutii pentru a le putea stinge, ajungand sa omita uneori ca unele dintre cele mai importante sunt chiar la indemana lor. Economisirea, potrivit profesionistilor de la KRUK, este cheia potrivita pentru reusita in achitarea datoriilor. Chibzuinta si rabdarea sunt alte calitati pe care debitorii ar trebui sa le aiba.
Planul de economisire trebuie sa fie constant in atentia oamenilor cu datorii
Lunar, orice persoana face cheltuieli absolut stringente, precum cele pentru chirie, utilitati, sanatate, alimentatie si produse pentru igiena; de asemenea, mai are cheltuieli mai putin necesare, precum cele pentru o cafea in oras, o masa la restaurant, achizitionarea unor produse care pot fi utilizate doar sporadic si multe altele. Pentru economisire este necesar ca macar pentru o perioada sa se renunte la cheltuielile pentru produse sau servicii putin importante.
Pentru ca planul de economisire sa functioneze, urmatoarele idei pot fi puse in practica:
- economiile lunare trebuie sa fie de cel putin 10% din venituri;
- nevoile trebuie sa fie evaluate onest;
- este mai profitabil ca valuta sa se schimbe la case de schimb si nu la banci;
- orice abonament (telefon, TV, Netflix, utilitati etc) trebuie sa fie adaptat nevoilor;
- cumparaturile alimentare se pot face in hipermarketuri sau in magazine de tip discount store unde produsele mai ieftine;
- mijloacele de transport in comun sunt o alternativa mai buna la masina personala;
- pentru orice cumparaturi se au in vedere promotiile si cardurile de reduceri.
Respectand astfel de sfaturi si implementandu-le in viata de zi, la ziua fara datorii se va ajunge intr-un timp scurt, iar independenta financiara nu va ramane la stadiul de vis frumos!