Browse By

Hackeri au lovit site-ul Stratfor de securitate think tank

Hackeri au lovit site-ul Stratfor de securitate think tank

Hackeri au lovit site-ul Stratfor de securitate think tank

Gruparea de hackeri Anonymous a lansat un lovit din nou printr-un atac informațional, de data aceasta împotriva unui site think tank american de securitate, website-ul Stratfor al firmei Strategic Forecasting Inc, care momentan este în mentenanță și care discută probleme de securitate şi apărare internă. În acest atac de Crăciun, Anonymous a vizat numerele de identificare ale cardurilor şi informaţiile private ale clienţilor firmei Stratfor.

Scopul acţiunii, au spus unii membri Anonymous, a fost colectarea de fonduri (un milion de dolari) pentru a-i dona de Crăciun. Unele victime ale atacului au confirmat faptul că au observat tranzacţii ciudate pe conturile lor, scrie Reuters.

„Nu mai e atât de privat şi secret, nu?” au scris cei de la Anonymous pe Twitter, promiţând că acesta este doar primul atac din această perioadă, dar care a reuşit să le aducă deja 200 de GB de date pe care au spus că urmează să le dea publicităţii.

De asemenea, Anonymous a postat imagini despre care se presupune că ar fi chitanţele primite după donaţiile realizate în această perioadă, din banii obţinuţi în urma atacului. Una din chitanţele prezentate era emisă pe numele lui Allen Barr, un pensionar al Departamentului de Bănci din Texas, care a raportat vineri că 700 de dolari au fost cheltuiţi de pe cont fără acordul său şi donaţi Crucii Roşii.

90.000 de conturi ar putea fi afectate

Stratfor, firmă localizată în Austin, Texas, se ocupă de analize de risc la nivel politic, economic şi militar. Compania are mai mulţi parteneri importanţi, printre care Apple sau aviaţia militară americană.

Americanii au recunoscut într-un fel că atacul a fost real şi o breşă importantă a fost deschisă. Ieri, Stratfor şi-a informat clienţii printr-un e-mail că şi-a suspendat activitatea serverelor şi e-mail-ul în urma atacului informatic. De asemenea, site-ul oficial nu a funcţionat.

Nu se ştie încă exact cât de grav a fost atacul în cele din urmă şi câte cărţi de credit au fost afectate, dar profilul de Twitter AnonymousAbu susţine că ar fi vorba de peste 90.000 de conturi

  • marian

    astia o sa loveasca orice …trebuie numai zgandariti putin