Browse By

Guvernul României a donat Republicii Moldova încă 96 de microbuze școlare

Guvernul României a donat, vineri, 96 de microbuze destinate transportului elevilor autorităților din Republica Moldova, în baza unui Memorandum semnat pe 22 martie privind acordarea de asistență în domeniul educației.

Premierul Mihai Tudose a participat la ceremonia de înmânare simbolică a cheilor microbuzelor școlare, prima cheie fiind oferită președintelui raionului Hâncești, Ghenadie Buza.

În discursul său, șeful Executivului de la București a subliniat necesitatea îmbunătățirii nivelului de trai al populației din Republica Moldova.

„Oferim și declarăm public în continuare sprijinul pentru Moldova atât pe plan politic, în relația cu partenerii occidentali, și pe plan strategic în ceea ce privește asigurarea cu energie a Republicii Moldova, siguranța energetică fiind una dintre elementele de bază ale oricărei țări, dar eforturile noastre comune, ale celor două guverne, sunt îndreptate către îmbunătățirea nivelului de trai, începând de la grădinițe, ajungând la școli, la transporturi și accesul la educație care este foarte important, culminând cu acele burse acordate de Guvernul României studenților din Republica Moldova”, a afirmat Tudose.

La rândul său, premierul moldovean, Pavel Filip, a apreciat sprijinul oferit de Guvernul României, subliniind că toți „cetățenii Republicii Moldova prețuiesc foarte mult această atitudine și gesturile pe care le face România în suportul Republicii Moldova”.

„România a știut să fie alături de Republica Moldova și să contribuie direct la dezvoltarea ei și mai ales în cele mai dificile clipe. Nu o singură dată am spus că, atunci când Republica Moldova s-a simțit mai greu, primii care au întins o mână de ajutor au fost frații noștri de la București”, a afirmat Filip.

Aceasta este cea de-a doua tranșă de microbuze școlare donate Republicii Moldova, după ce anul trecut autoritățile de la Chișinău au beneficiat de alte 100 de mijloace de transport.