Browse By

GUVERNUL PROMITE 65 de staţii în zece ani. Pentru început, BOAGIU îl învaţă pe BOC să bage cartela: „Invers!!!” – VIDEO

Cu zece minute înainte ca noile staţii ale magistralei 4, Jiului şi Parc Bazilescu, să primească botezul oficial al primului metrou plecat de la peron, un mare Audi A8 negru al Ministerului Transporturilor a depus-o pe trotuarul de pe bulevardul Bucureştii Noi pe ministrul Anca Boagiu. Forfota de ziarişti, angajaţi ai Metrorex gătiţi la costume, dar şi cei câţiva pensionari care căscau gura la marea adunare de la noua staţie Jiului au încremenit pentru o clipă. Mai era însă până la ora 10, când venea Emil Boc.

În aşteptarea premierului, Boagiu a fost luată în primire de directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte. Li s-a alăturat vesel Ion Rădoi, liderul sindicatului Metrorex şi fost senator PSD. Cu traumele grevelor organizate de sindicalist încă proaspete în minte, Boagiu şi Udrişte i-au strâns mâna crispaţi şi au privit stânjeniţi în alte zări.

„Să intrăm”, a invitat-o pe doamna ministru un oficial de la Metrorex să se adăpostească de picurii de ploaie, sub cupola de sticlă de la intrarea în subteran. „Lasă că rămânem noi aici”, a mârâit cu lehamite un poliţist, privind la norii grei de ploaie.

Pufăind ca un motor cu aburi dintr-o ţigară, un pensionar privea toată adunătura de oficiali: „Am auzit că ăştia care coboară nu mai urcă înapoi”. Până să sosească şi premierul Boc, pensionarul a coborât hotărât scările, să-şi testeze teoria. După câteva minute, a ieşit cu paşi mari, de marş, de pe scara rulantă nou-nouţă, care îl scosese teafăr la suprafaţă, şi a plecat lămurit: Boc şi Boagiu vor scăpa şi ei.

Ca un vârtej, premierul şi escorta lui de băieţi cu umerii pătraţi au apărut din senin şi au pus întregul alai în mişcare, prin tunelul către peroane.

De unde a făcut Boc rost de mărunţiş. Boagiu către premierul încurcat cu cartela: „Invers!”

Metrorex a pregătit pentru premier şi ministrul său tot ce avea mai bun. Dalele şi gresia luceau, iar măştile de metal proaspăt vopsit care acopereau pereţii arătau ca o maşină proaspăt ieşită pe porţile fabricii. Până şi la casa de bilete, Metrorex a scos la înaintare o doamnă roşcată, care arăta mai degrabă a stewardesă profesionistă şi pentru zâmbetul larg al căreia merita să-ţi faci chiar un abonament lunar la metrou.

Emil Boc a ocolit însă ispita, preferând tehnica modernă: un aparat automat nou-nouţ, cu ecran tactil, care îţi scotea cartela cât ai clipi, după ce introduceai banii. În faţa acestui aparat, mulţi s-au putut lămuri de ce un premier are nevoie de atâţia consilieri: pentru că doi dintre ei, cu un sfert de oră înainte de sosirea lui Boc, pregătiseră deja pe trotuarul de lângă staţia de metrou cei 3 lei mărunţi, atât de necesari premierului pentru o banală cartelă de două călătorii.

Capcana penibilă de care consilierii l-au ferit pe Boc era însă mult mai adâncă decât lipsa mărunţişului din buzunarul primului clujean al ţării: aparatul ultramodern al Metrorex nu dădea rest, ruşine anunţată cu litere mari, inscripţionate.

inaugurare metrou boc si boagiu

inaugurare metrou boc si boagiu

Cu imaginea intactă, de om nici prea sărac ca să nu aibă 3 lei în buzunar, dar nici prea bogat ca să lase vreo bancnotă mare în aparatul fără rest, Emil Boc a purces către turnicheţii de aluminiu, să-şi folosească noua cartelă. Prima încercare a fost cu ghinion, premierul fiind dat un pas înapoi de bara de metal care a refuzat să se mişte, deşi cartela intrase în aparat. A doua oară, la fel, în ciuda mai multor capete care s-au repezit să-l ajute pe Boc. Consilierii nu l-au mai putut însă scoate din bucluc de data aceasta.

A fost nevoie de o voce dură, hotărâtă, de femeie care ştie cum să ordone ca lucrurile să ajungă la bun sfârşit: „Invers!”, i-a strigat ministrul Anca Boagiu premierului, iar cartela folosită cum se cuvine i-a deschis poarta lui Boc către subteran.

Veteran de subteran la comanda metroului cu Boc

În timp ce directorul Gheorghe Udrişte le-a prezentat realizările măreţe ale Metrorex lui Boc şi Boagiu, în faţa unor planşe pline de cifre şi schiţe, neuitând să menţioneze că principalul credit de la Banca Europeană de Investiţii pentru această magistrală a fost contractat sub mandatul de ministru al lui Traian Băsescu, jos pe peron câţiva oameni aşteptau încordaţi.

Într-o garnitură veche, mânjită de grafitti, dar cu interiorul complet renovat, conductorul Teodor Frăsineanu îşi aştepta principalul călător al zilei. Coincidenţă sau nu, veteranul şi-a început cariera la metrou în acelaşi an în care au început lucrările la magistrala nefinalizată nici astăzi: acum 23 de ani, în 1988. „Hai să zicem că aşa a fost alegerea. E nevoie să cunoşti foarte bine toate particularităţile liniei”, a recunoscut Frăsineanu că povara de a transporta un premier şi toată conducerea Ministerului Transporturilor nu a căzut tocmai întâmplător pe spinarea lui.

„Vă rugăm să urcaţi pentru a putea închide uşile. Urmează staţia Parc Bazilescu, cu peronul pe partea stângă”, a dat conductorul veteran start, prin microfon, excursiei de o staţie a premierului. Ca orice grup de călători cu metroul din România, alaiul de oficiali şi jurnalişti s-a înghesuit în primul vagon al garniturii.

Ţării cât mai mult metrou: 65 de staţii în zece ani

Ajunşi în staţia Bazilescu, oficialii au mai dat un rând de declaraţii. Premierul a declarat că noile staţii de metrou vor ajuta la fluidizarea traficului şi că lucrările la metrou vor continua în Drumul Taberei şi la linia care va face legătura cu aeroportul Otopeni.

„Sper să renunţăm la politica prin care începem mii de lucrări fără a le termina şi vrem să demonstrăm că suntem în perioada recuperării întârzierilor”, a spus Anca Boagiu. Deşi lucrările la această magistrală au început în urmă cu 23 de ani, Anca Boagiu nu s-a oprit din plusat: în următorii 10 ani vor fi construite 65 de staţii noi de metrou, în valoare de 8,5 miliarde de euro.

La sfârşitul ceremoniei, Emil Boc a zbughit-o, în limuzina sa Mercedes, către alte sarcini guvernamentale. Pe drum, instalat pe bancheta din spate a Mercedesului, avea să vadă ce reacţii a creat cu prezenţa sa la metrou: pe monitorul încastrat în spătarul scaunului din dreapta faţă, rulau ştirile.

„Ce realizare, domne, după 20 de ani”, zicea cu o mutră de Moromete şugubăţ un domn care locuieşte în Bucureştii Noi de mai mult de 20 de ani. „Eu nu zic că nu e util, normal că e util! Dar am aşteptat ceva. Mai au o staţie de făcut, nu? A, păi mai aşteptăm vreo 15 ani”, a calculat omul rapid cam cât le va lua autorităţilor să ducă la bun sfârşit magistrala 4 de metrou, cu staţiile Lac Străuleşti şi Laminorul.

Drumul dintre staţiile Parc Bazilescu şi Jiului îl faci mai repede pe jos decât până intri şi ieşi de la metrou: între 5 şi 10 minute, în funcţie de viteza fiecăruia. Pe lângă investiţia de 90 de milioane de euro, înghesuită pe o distanţă de aproximativ un kilometru, mai merge şi tramvaiul. „Bine că le-a făcut pe amândouă, domne, dar după 20 şi ceva de ani…”, nu era copleşit un pensionar de abundenţa de infrastructură.

La un bulevard pe care au răsărit două staţii noi de metrou, musai să se schimbe şi bordurile trotuarelor. În sunet de picamere şi cu gândul la o investiţie îndoielnică, n-ai zice că mai poate cineva să profite de pe urma îmbogăţirii cu metrou a bulevardului Bucureştii Noi.

Peste drum de noua staţie Jiului, lucrurile stau tocmai invers: metroul lui Boagiu şi Boc a încurajat şi investitorii privaţi. Doi bărbaţi negricioşi, în salopete şi cu cizme de cauciuc, tocmai agăţau sufletul comerţului în cuie: bannere pe care scria „Parchează şi ia metroul spre oraş. Parcare păzită 5 lei/zi”.

Descopera culisele socante ale crizei financiare globale care a dus economia mondiala in prag de colaps, din filmul – INSIDE JOB: Adevarul despre criza.
Pelicula, premiata anul acesta cu Oscar pentru cel mai bun documentar, va fi disponibila pe DVD la chioscuri numai impreuna cu Ziarul Financiar, in perioada 29 iunie – 5 iulie la pretul de 11,9 lei.