Browse By

Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea de reorganizare administrativa a Romaniei

regiuni-dezvoltare

regiuni-dezvoltare

Guvernul isi va asuma raspunderea pe actul normativ care vizeaza reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei in opt judete, a anuntat, vineri, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, care a precizat ca se doreste ca alegerile locale din 2012 sa aiba loc in baza noii legi.

Ioan Oltean a spus, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Romania este impartita teritorial in temeiul unui act normativ adoptat in 1968 si din 1990 incoace nimeni nu a fost interesat sa genereze o modificare a acestuia, tara fiind tributara aceleiasi forme de organizare teritoriala consacrata de regimul comunist. Potrivit lui Oltean, formula pe care actualii guvernanti o propun este trecerea de la 41 de judete la opt, ceea ce se inscrie in parametrii europeni si raspunde si cerintelor de absortie a fondurilor europene intr-un ritm mult mai ridicat si o valorificare mult mai eficienta a acestora.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

” Credem ca o tara cu opt judete pe cele opt regiuni de dezvoltare economica ce sunt deja consacrate, chiar daca ele nu au personalitate juridica, va reusi ca, in perioada 2012-2013-2014, cand Romania mai are inca zece miliarde de euro de absorbit de la UE, sa se ridice gradul de absortie a fondurilor, sa creasca calitatea strategiilor si a lucrarilor de dezvoltare zonala si regionala. E un proioect extrem de ambitios si care, daca intr-adevar se va realiza si actuala majoritate se va plia pe el si-l va sustine, va produce o modificare de fond in viata de zi cu zi a Romaniei”, a spus Ioan Oltean.