Browse By

Ghid de cumpărare pentru anvelope – 8 sfaturi practice

Sursă imagine: Motoringme.comAnvelopă Toyota Land Cruiser 7

Anvelopă Toyota Land Cruiser 7

Anvelopele sunt printre cele mai importante opțiuni de siguranță de la o mașină. Ele sunt singurul lucru care fac conexiunea mașinii cu drumul, iar tehnologiile care salvează vieți precum frânele anti-blocare și controlul electronic al stabilității nu își pot face bine treaba dacă anvelopele nu au o aderență bună pe drum. Și totuși, anvelopele sunt printre componentele cel mai puțin înțelese de la un autovehicul, în mod special din cauză că există atât de multe tipuri diferite și atât de puține informații despre ele.

Sursă imagine: AnvelopeB.roAnvelopă Debica Navigator 2 (all season)

Anvelopă Debica Navigator 2 (all season)

Iată un exemplu de cod de anvelopă:

P195/60R16 63H M + S

P – Tipul de anvelopă
195 – Lățimea anvelopei pe banda de rulare in milimetri
60 – Raportul dintre poziția peretelui lateral față de lățime
R – Structură radială în inch
16 – Diametrul jantei în inci
63 – Coeficientul de sarcină al anvelopei
H – Coeficientul de vitezei al anvelopei
M + S – anvelopa este potrivită pentru toate anotimpurile (MUD + SNOW)

Nici o anvelopă nu este cea mai bună, la fel cum nevoile fiecăruia om sunt diferite. Această listă simplă de 8 sfaturi practice te va ajuta să iei decizii mai bune atunci când a sosit timpul să cumperi anvelope noi.

  1. Nu cheltui prea puțini banii pe anvelope. Toate anvelopele au un scor în funcție de aderanța lor (AA, B, C), cumpără-le pe cele cu A sau AA.
  2. Nu cheltui prea mulți banii pe anvelope. Cele de la mărci bine cunoscute costă mai mult, dar sunt și producători mai puțin cunoscuți care produc produse excelente la prețuri accesibile.
  3. Nu presupune că OEM (Original Equipment Manufacturer) este cel mai bun. Asta pentru că ai putea economisi mai mulți banii. Dar ia în considerare tipul de anvelopă și dimensiunile recomandate de producător.
  4. Alege distribuitorul potrivit de anvelope. Poate fi dealerul sau mecanicul local, dar care au de obicei au număr limitat de modele și anvelope. Un dealer specializat este o alegere mai bună sau poți încerca un site online. Ia în calcul stilul tău de conducere și încărcarea mașinii. Atenție! Dacă vă gândiți la anvelopele second-hand, atunci trebuie să știți că ele pot avea defecte, pe care nu le poți vedea cu ochiul liber și nu oferă siguranță, nu este o idee deloc bună. Anvelopele noi vin cu o garanție.
  5. Aveți așteptări realiste. Durata de viață a unei anvelope este între 64.374 și 160.934 kilometri dar depinde și de stilul de conducere, condițiile de drum și vreme. Discută cu dealerul înainte de cumpărare despre performanța acestora și consecințele din viitor.
  6. Cumpăra două seturi de anvelope.
  7. Cumpăra patru anvelope de o dată.
  8. Nu ignora anvelopele noi, continuă să ai grijă la presiune măcar o dată / lună.