Browse By

Gâdea vs. Ungureanu – MRU câștigă prin KO

Sinteza Zilei: Gadea vs. Ungureanu

Sinteza Zilei: Gadea vs. Ungureanu

Emisiunea Sinteza zilei din marți, 13 martie 2012, i-a avut în vizor pe gazda Mihai Gâdea și noul premier Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) la Antena 3.  Audiența obținută a fost incredibil de mare, aproximativ 1 milion de telespectatori au urmărit emisiunea.

Încă de la început Gâdea mulțumește lui Ungureanu că a acceptat invitația, mai ales că de mult timp nu a mai avut un invitat de la putere, el fiind independent politic, poate fi considerată o victorie pentru acesta.

Dar acum vine partea bună, Ungureanu (44 de ani) l-a făcut KO pe Gâdea (35 de ani), am scris vârstele lor în paranteză doar ca să îi ofer o scuză directorului Antenei 3 și de ce fostul șef al SRI a învins.

Încă din primele 10 minute ale emisunii MRU îî oferă o lecție gratuită explicându-i cuvântul salutar și pe parcursul emisunii cerând explicații de la Gâdea pentru a îl înțelege mai bine, el răspunzând ca la școală fără vreun alt comentariu.

Lucrul pe care l-am remarcat în mod surprinzător la Ungureanu era privirea sa, ochii îi fugeau din stânga în dreapta, analizându-l parcă pe Gâdea și găsindu-i punctele slabe.

Gâdea a început din start cu o serie de subiecte, dar Ungureanu a contracarat prin a le lua fiecare pe rând. La discuția legată de declarația lui Ungureanu că oamenii sunt leneși iar Gâdea tot insiste pe faptul că prim-ministrul ar trebuie să își ceară scuze, el nu a făcut acest lucru. Gâdea tot accentua pe faptul că oamenii trebui ajutați de stat, social (ca să câștige popularitatea audienței sale, telespectatorii) dar Ungureanu a accentuat mai mult pe munca și efortul depus pentru care are un respect total.

Prim-ministrul a menționat că este de datoria oamenilor sănătoși să ajute nu să aștepte să fie ajutați. Nu putem cauţiona indiferenţa pentru spaţiul civic a declarat MRU.

Dar Gâdea tot nu a renunțat și a insistat pe faptul că a jignit oamenii. Moment în care MRU a schimbat macazul și în loc să își ceară scuze a adresat păreri de rău pentru acei oamenii care muncesc și merită mai mult și nu li se oferă. Imediat după aceste cuvinte, Gâdea a crezut că a câștigat și a trecut la următorul subiect.

Mihai Răzvan Ungureanu la Sinteza Zilei

Mihai Răzvan Ungureanu la Sinteza Zilei

De-a lungul emisiunii Gâdea este dominat, el chiar adresând și câteva laude premierului precum: intelectual.

O altă lecție pe care Ungureanu i-a oferit-o lui Gâdea parcă jignindu-l a fost aceea legată de problema generalizării în logică pe care o făcea interlocutorul său.

Un alt moment era când moderatoul l-a întrebat e premier despre parcursul profesional a unei persoane demise dintr-o funție publică de conducere din sectorul energiei electrice. Ungureanu răspunzând calm și relaxat că nu are de unde să știe ce face o persoană după ce este demisă, probabil că își cautî un loc de muncă.

Ungureanu dorește să performeze prin îmbunătățirea sistemelor (de sănătate, energie și nu numai) în mandatul său de 8 luni pe care le are la dispoziție până la alegerile parlamentare din 2012.

Personal, cred că se putea discuta mai mult despre măsurile economice care să sprijine crearea de noi afaceri și locuri de muncă. Oricum cu siguranță, Dl. Gâdea ori se auto-demite pentru că a pierdut emisunea când a crezut că poate să învingă puterea și să o doboare ori va demite o persoană sau mai multe din staff-ul său pentru că nu au venit cu cele mai ingenioase întrebări.

Dar putem spune că măcar au încercat. Data viitoare Gâdea încearcă să te găsești subiecte mai importante pe care să te concentrezi pentru că cu Dl. Ungureanu nu ai nici o șansă să discuți subiecte neimportante, nesemnificative.

Sursa: Emisiunea integrală Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea, marți 13 martie 2012 începe efectiv din minutul 7 și durează două ore.

 • Bogdan

  Gadea a demonstrat inca o data micimea de care da dovada prin directia in care merg emisiunile lui, lipsa coloanei vertebrale si lipsa personalitatii in fata unei persoane ca Ungureanu, cat despre premier este pe placul meu pt modalitatea diferita in care a eschivat intre subiecte , altfel decat clasa murdara a politicii de azi, s-a fofilat folosindu-se de intelect si nicidecum folosind jigniri si minciuni, Gadea-Ungureanu 0-1

 • amy_00

  Intrunirea aceasta a facut diferenta dintre o discutie inflacarata in piata pe tarla , o barfa de colt de strada si una diplomatica si de bun simt !
  Dupa cum a intrebat cineva pe site-ul antena3 , tin sa raspund ca : Intelepciunea si inteligenta merg mana-n mana dupa cum am observat . Asadar a fost destul de intelept ca sa nu raspunda intrebarilor provocatoare cu referire la Udrea ai destul de inteligent ca sa nu dea curs la mai multor mizerii, sub pretextul ca acestea "nu fac parte din obiectul lui de activitate" sau fiindca ״nu doreste sa vorbeasca in numele celorlalti״.
  In afara tonului ironic si lipsei de pregatire profesionala, n-am avut prilejul sa observ nimic altceva , aceleasi intrebari si discutii rasuflate din partea realizatorului despre : Boc, Udrea si Basescu, oamenii din strada, cazul cu sinistratii "puturosi",carora Gadea doreste sa le dea o conotatie provocatoare si bineinteles lipsite de veridicitate, in ciuda explicatiilor argumentative, voalate si de bun simtz ale premierului! Ar mai fi fost totusi interesant sa dezbata si subiectul imaginilor cu Boc gol la sala de sport sau cele cu Udrea in costum de baie..hmm…Se pare ca realizatorii antenei3 raman ancorati mai mult in trecutul apropiat, decat in proiectele de viitor ale premierului, de altfel acestea pot sa denigreze mai mult .. , chiar si daca acesta este nepatat ! Metoda este marsava, dar destul de buna ca sa-i poata manipula pe cei neinformati ! Paradoxal insa n-am azuit niciodata vorbindu-se despre trecutul indepartat, adica bineinteles cel dupa 89 , dar acestea n-au sens : sunt mai importanti pantofii Elenei Udrea , decat privatizarile marior companii de atunci..Oricum, e inutil..
  De altfel vezi tu domnu׳ Gadea a avut dreptate premierul cand a atras atentia asupra riscului de a generaliza : cei 3000 de oamani care au iesit in strada, nu pot reprezenta prin convingerile lor cateva milioane sau popolatia Roamniei si nici mass-media nu poate demite pe nimeni ,asa cum era sa afirmat, facand o gafa colosala !Ai gresit prin aceasta afirmatie , fiindaca nu toti cei care au stat in fata televizoarelor si au privit de acasa evenimentele nu au impartasit aceleasi opinii sau convingeri ! De altfel care-i mai bun : ciobul sau oala sparta ? E o zicala binecunoscuta , dar in conditiile in care sunt decat nevoiti sa le schimbe intre ele , prefera sa le lase asa cum sunt ..
  Sa mai vorbim despre cum Gadea a indus lumea in eroare pana aseara, prin faptul ca a fost sef sri si ar fi incalcat legea prin functia sa ?Ar fi de prisos:o face in fiecare seara!
  Bineinteles ca as-ul din maneca pe care l-a scos Ungureanu a fost reprezentat de inteligenta si bunul simt carcateristic, de la care realizatorul are ceva de invatat pe viitor ! Toate acestea , daca in acceptiunea sa vaorile morale sunt situate deasupra celor materiale , dictate de Voiculescu ..sau macar dictate de contiinta..! Hmm , dar este ilar…
  Finalul il infatiseaza pe Badea, un adevarat camarad, care nu-si paraseste colegul la anaghie, si care mizand pe aceleasi exponente ale valorilor morale incheie scenariul , decazand intr-un mod penibil si rusinos prin simnpla abordare a dialogului !
  Draga Badea se pare ca si tu esti la fel de insimnifiant precum Udrea , insa mai grav – tu prin micimea caracterului , nu prin imaginea de bomba sexi !Este rusinos pt un barbat sa adopte in fiecare seara comportamnetul unei tate de doi lei,cu atat mai mult cu cat pretinde mult de la propria persoana sau isi asuma dreptul de a-i critica pe cei din jur !
  Aceasta intrunire poate ca a mai deschis ochii celor mai putin indoctrinati de minciunile si barfele mizerabile, de-a dreptul josnice , promovate de aecste antene care in acceptiune mea ar trebui desfiintate prin influenta lor nociva asupra telespectatorilor ! Marturisesc ca am scris atat de mult nu fiindca as avea vreo afinitate politica ci datorita faptului ca sunt de-a dreptul revoltata de aceste emisiuni cu caracter grotesc !