Browse By

Furtună de contestaţii la BAC: Peste 35.000 de elevi cer recorectarea!

Furtună de contestaţii la BAC

Furtună de contestaţii la BAC

Ialomiţa: 951 de contestaţii

Un număr de 951 de contestaţii la examenul de bacalaureat au fost depuse în judeţul Ialomiţa, cele mai multe fiind la disciplinele matematică şi limba şi literatura română. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Ialomiţa, 1.444 de elevi din judeţ nu au promovat examenul de bacalaureat. „Au fost 1.444 de elevi respinşi la bacalaureat, iar la centralizarea contestaţiilor depuse în centrele de examinare s-au numărat 951 de contestaţii. Lucrările respective vor fi trimise în condiţii de siguranţă la un centru de examinare din alt judeţ şi, începând cu ora 8.00, mâine dimineaţă (n.r. – marţi), acestea încep să fie verificate. Pot să vă spun că cele mai multe contestaţii sunt la matematică, urmate de disciplina limba şi literatura română”, a declarat inspectorul general şcolar al ISJ Ialomiţa, profesor Ilie Stavăr.

Timiş: Peste 2.100 de contestaţii

Un număr de 2.144 de contestaţii la examenul de bacalaureat au fost depuse, luni, în judeţul Timiş, cele mai multe fiind la disciplinele matematică şi limba şi literatura română.

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Marin Popescu, a declarat că 2.144 de contestaţii au fost depuse de elevii care au susţinut examenul de bacalaureat şi care nu au obţinut note de trecere sau nu au fost mulţumiţi de nota obţinută. Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii, 702, se înregistrează la matematică, în timp ce alte 662 de contestaţii sunt la limba şi literatura română. Pe de altă parte, Marin Popescu a declarat că după centralizarea rezultatelor s-a constatat că la nouă licee din Timiş niciun elev nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. În Timiş, la examenul de bacalaureat s-au înscris 6.905 elevi, din care 276 nu s-au prezentat. Din cei 6.629 de elevi prezenţi, 110 au fost eliminaţi pentru tentative de fraudare a examenului, iar 4.411 au fost respinşi.

Iaşi: Aproape 2.000 de contestaţii depuse la bac

Luni, absolvenţii ieşeni de liceu au depus 1.928 contestaţii cu speranţa că vor primi note mai mari faţă de cele obţinute la bacalaureat. Cele mai multe contestaţii au vizat examenul de limba română – 628, în timp ce la istorie şi matematică au fost 699, iar 601 la disciplinele probei Ed). La nivelul judeţului Iaşi, doar 41,9 la sută, adică 2.672 dintre cei 6.839 de elevi care s-au înscris la acest examen, l-au promovat, în timp ce alţi 513 nici măcar nu s-au prezentat. “Nu trebuie să dăm vina pe nimeni pentru rezultatele din acest an. A venit vremea scadenţei pentru că am ignorat 20 de ani învăţământul. E momentul adevărului, asta e de fapt realitatea. Procentul de promovabilitate în judeţul Iaşi reflectă realitatea”, a spus prof. Liliana Romaniuc, şeful ISJ Iaşi. Reprezentantii instituţiei i-au anunţat, totodată, pe cei care au depus contestaţii că acestea nu se corectează în Iaşi, ci în alte judeţe. (Cristinel C. Popa)

9.000 de contestaţii în Capitală

Comisia municipală de bacalaureat a înregistrat aproximativ 9.000 de contestaţii a declarat inspectorul general şcolar, profesor Cristian Alexandrescu.

La sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost 42,03 la sută înaintea contestaţiilor, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie, a spus inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu. „Este cea mai mică promovabilitate înregistrată vreodată în Bucureşti, fiind vorba de 42,03 la sută din candidaţii înscrişi la sesiunea de bacalaureat din această vară. Sunt situaţii în care un elev a fost respins la o singură probă, dar sunt şi cazuri de elevi care nu au promovat mai multe discipline”, a mai spus Alexandrescu. În Capitală, la bacalaureat au fost înscrişi aproximativ 22.000 de elevi, examenul fiind organizat în 71 de centre, în 60 fiind instalate camere de supraveghere video.

Suceava: Peste 3.500 de contestaţii

Potrivit ISJ Suceava, în judeţul Suceava s-au înregistrat 3.515 contestaţii la examenul de bacalaureat, cele mai multe, 1.144, fiind la limba română.

Totodată, s-au mai înregistrat 863 de contestaţii la matematică T2 şi 204 la matematică T1, 461 la biologie vegetală şi animală T1, anatomie şi fiziologie umană, genetică umană T2, alte 176 la istorie, 252 la geografie, 114 la fizică, 59 la chimie organică T1, nivel 1, 30 la informatică T1 intensiv, dar şi la alte discipline. În judeţul Suceava, promovabilitatea la examenul de bacalaureat înainte de contestaţii a fost de 65,03 la sută, cu aproape 20 la sută mai puţin faţă de anul trecut. În Suceava, la examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 7.342 de candidaţi şi s-au prezentat 7.147 de absolvenţi de liceu, din care cinci au fost eliminaţi pentru fraudă la proba scrisă de limba şi literatura română. Astfel, 2.494 candidaţi au fost respinşi- reprezentând un procent de 34,9 la sută din totalul celor prezenţi, iar dintre cei respinşi 1.897 au obţinut note sub cinci şi 597 de candidaţi au obţinut note între 5 şi 5,99.

Peste 2.400 de contestaţii în judeţul Vâlcea

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, profesor Ana Maria Floroiu, cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, unde din cei 421 de elevi care au susţinut examenul, doar 4,98 la sută au fost respinşi, iar 44,54 la sută dintre aceştia au medii între 9 şi 9,99, fără să fie înregistrată însă vreo medie de 10. „Au fost 4.729 de candidaţi prezenţi la bacalaureat în judeţul Vâlcea, 54,41 la sută dintre ei fiind declaraţi admişi, iar 2.156 respinşi. S-au depus 2.436 de contestaţii, unii dintre candidaţii care au picat nu au formulat contestaţii, iar alţii au depus la toate cele trei materii. Reverificarea lucrărilor va avea loc începând de mâine (n.r. – marţi), într-un centru de examinare din judeţul Dolj”, a declarat profesor Ana Maria Floroiu.

Craiova: Peste 2.000 de contestaţii

Peste 2.000 de contestaţii au fost înregistrate, luni, la centrul de examen din judeţul Dolj, în condiţiile în care peste 4.000 de liceeni au picat bacalaureatul, cei mai mulţi dintre ei la proba de matematică, a declarat, luni, inspectorul şcolar Cerasela Cremene. Potrivit sursei citate, în judeţul Dolj au picat examenul de bacalaureat 4.078 de elevi, din cei 7.221 înscrişi la probele naţionale. „Încă nu am finalizat acţiunea de centralizare, dar pot spune că au fost depuse 2.200 de contestaţii. Sunt mai multe contestaţii depuse, însă este normal având în vedere că procentul de promovabilitate la bacalaureat este mai mic decât anul trecut, deci mai mulţi elevi picaţi, a declarat inspectorul. Conform aceleiaşi surse, matematica şi fizica sunt materiile care au creat cele mai multe probleme elevilor doljeni. „La matematică promovabilitatea este de 42 la sută, în timp ce la fizică este de 41,78 la sută. Cei care doreau să conteste nota primită, au avut posibilitatea s-o facă azi (luni – n. r.), până la ora 12.00, a mai spus inspectorul şcolar Cerasela Cremene.

Bistriţa-Năsăud: peste 1.500 de contestaţii

Un număr de 1.553 de contesaţii au fost depuse în urma examenului de bacalaureat, în judeţul Bistriţa-Năsăud, cele mai multe fiind înregistrate la disciplinele matematică, limba şi literatura română şi biologie, în timp ce în Satu Mare 1.228 de elevi au contestat rezultatele obţinute la examen.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, în cursul zilei de luni au fost depuse 1.553 de contestaţii, iar numărul cel mai mare de contestaţii s-a înregistrat la disciplina matematică T2, urmată de limba română şi biologie vegetală şi animală. Conform sursei citate, în perioada 5 – 7 iulie se vor reevalua lucrările, urmând ca în data de 8 iulie să fie anunţate rezultatele finale.

Înainte de contestaţii, promovabilitatea examenului de bacalaureat în judeţul Bistriţa-Năsăud a fost de 41,92 la sută, mai mic faţă de anul trecut, când a fost de 58,9 la sută. Un număr de 3.447 de elevi au susţinut examenul de bacalaureat, din care doar 1.445 au reuşit să promoveze.

Arad: Peste 1.600 de contestaţii

Peste 1.600 de contestaţii au fost depuse în urma probelor din cadrul examenului de bacalaureat desfăşurat în judeţul Arad, ceea ce înseamnă că mai mult de o treime dintre candidaţi sunt nemulţumiţi de notele obţinute.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Laura Putnic, a declarat, luni, că au fost depuse 1.645 de contestaţii, după afişarea rezultatelor. Numărul participanţilor la probele examenului de bacalaureat a fost de 4.477, ceea ce înseamnă că mai mult de o treime au făcut contestaţii. Anul trecut au fost depuse aproximativ 800 de contestaţii, iar în anul 2009 au fost depuse 300. Conform ISJ Arad, lucrările ale căror note au fost contestate vor fi recorectate în alte judeţe.

Judeţul Vaslui: 1.655 de contestaţii

Un număr de 1.655 de contestaţii au fost depuse în judeţul Vaslui, în urma primei sesiuni a bacalaureatului, cele mai multe nemulţumiri faţă de notele obţinute la tezele scrise fiind la limba română şi matematică. Aproximativ 20% din cele 9.000 de teze susţinute de candidaţii la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat au fost contestate, în condiţiile în care promovabilitatea în judeţul Vaslui a fost de 43,27%. Cele mai mult contestaţii, respectiv 606 teze, au fost la limba şi literatura română, urmate de contestaţiile la matematică, cu 451 de teze, istorie, cu 139 de teze, şi geografie, cu 162 de teze.

Bihor: 2.493 de contestaţii

Aproape 2.500 de elevi bihoreni care au susţinut examenul de bacalaureat au contestat notele obţinute, cele mai multe, respectiv 908, fiind depuse la limba şi literatura română.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Dorel Luca, a declarat că în judeţ s-au înregistrat 2.493 de contestaţii ale notelor obţinute la examenul de bacalaureat. „Cele mai multe contestaţii s-au depus la limba şi literatura română, 908 la număr, respectiv la matematică – 805”, a declarat Luca.

Mureş: peste 2.200 de contestatii

Un număr de 2.205 contestaţii ale notelor obţinute la examenul de bacalaureat au fost depuse în judeţul Mureş, acestea urmând să fie sortate, sigilate şi trimise la centrul de evaluare şi soluţionare de la Cluj-Napoca. Inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Dumitru Matei, a declarat că cele trei centre de evaluare din judeţ au primit 2.205 contestaţii. „Avem 2.205 contestaţii la nivelul judeţului Mureş, din cele trei centre de evaluare existente. Sunt contestaţii depuse de cei care nu au promovat la bacalaureat o probă sau mai multe, ale celor care nu au reuşit să obţină o medie generală de minim 6.00, necesară promovării examenului, dar avem şi contestaţii pentru mărire de la elevi care consideră că meritau o notă mai mare. Aceste lucrări se vor transporta la Cluj-Napoca în cursul zilei (luni – n.r.) sau mâine dimineaţă (marţi – n.r.), unde este un centru de evaluare şi soluţionare pentru trei judeţe, printre care şi Mureş”, a declarat Matei.

Cluj: 2.355 de contestaţii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a înregistrat 2.355 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de media obţinută la bacalaureat, reprezentând 85,8 la sută dintre cei respinşi, cele mai multe fiind depuse la limba şi literatura română. Potrivit unui comunicat transmis, luni, de ISJ Cluj, foarte multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română, matematică, biologie şi geografie. „În urma centralizării cererilor de contestaţii la examenul de bacalaureat s-au înregistrat, la nivelul judeţului Cluj, un număr de 2.355 de cereri. Dintre acestea, cele mai numeroase, pe specialităţi, sunt 860 la limba şi literatura română, 737 la matematică, 203 la biologie şi 125 la geografie”, se arată în comunicat.

Botoşani: Peste 1.300 de contestaţii

Peste 1.300 de contestaţii au fost depuse la liceele din Botoşani de candidaţii la Bacalaureat nemulţumiţi de notele obţinute, în judeţ fiind declaraţi respinşi 1.562 dintre cei 3.641 de candidaţi. Potrivit reprezentanţilor ISJ Botoşani, cele mai multe contestaţii, aproximativ 500, au fost formulate faţă de notele obţinute de candidaţi la proba de limba si literatura română, dar au fost elevi care au contestat rezultatul şi la biologie, istorie sau geografie. „Ultima centralizare arată că au fost depuse 1.302 contestaţii”, a declarat inspectorul şcolar botoşănean Carmen Nichita.