Browse By

Furioșii – de David Moody – Recenzie

cartea Furioșii - de David Moody - 2011

Într-o zi viața lui Danny Boyle tinde spre aceiași rutină: job, familie, lucruri obișnuite. Următoarea zi, dintr-o dată, fără niciun avertisment sau vreo explicație, oamenii încep să devină criminali care-i ucid pe cei dragi lor și atacând străini. În curând Danny încearcă cu disperare să-și păstreze familia în siguranță, în timp ce în jurul lui societatea pare că se auto-distruge, pentru că oameni obișnuiți se transformă în niște animale pline de ură și violență.

Aceasta este o carte cu adevărat înfricoșătoare pentru că, la fel ca și Danny, noi în mod constant încercăm să ne dăm seama ce se întâmplă. Autorul, David Moody, care și-a publicat cartea de unul singur în 2006, scrie de parcă romanul său este un film zombie, iar cititori familiarizați cu acest gen nu vor aveam probleme în a-și imagina în propria minte, dizolvarea rapidă a societății din fața lor. (este o simplă coincidență faptul că protagonistul are același prenume ca și Danny Boyle, directorul filmului 28 de zile mai târziu, unde creaturi asemănătoare cu zombi sunt infectați cu ceva care i-a infectat cu furie incontrolabilă?)

În curând va apărea și filmul, având ca producător pe Guillermo del Toro și ca director pe J.A. Bayona.

Cartea Furioșii – de David Moody se găsește la Editura Leda, are 285 de pagini, iar traducerea este realizată de Cristina Ghidoveanu.