Browse By

François Fillon îl bate pe Alain Juppé în dezbaterea pentru candidatura la președinție

Bărbaţii care candidează pentru a deveni preşedintele Franţei au dezbătut probleme precum avortul şi economia.

François Fillon, medii sociale conservatoare fostul prim-ministru francez promite o pro-business „şoc electric” pentru Franţa, a fost văzut drept câştigător al unei dezbateri televizate împotriva rivalului sau mai moderat, Alain Juppé, înaintea votului de duminică pentru a desemna dreptul francez prezidenţial candidat.

Cele două ore în direct TV stand-off a fost surprinzător de uşoară manierat după zile de atacuri violente între cei doi candidaţi, în care Fillon să plâns că a fost denumit „reacţionar medieval” pentru planurile sale să se rostogolească înapoi anumite drepturi de adopţie pentru cuplurile gay şi să credinţe private asupra avortului şi Juppé s-au plâns că a fost etichetat un islamist „Ali Juppé” pentru susţinerea diversităţii Franţei.

Fillon a declarat în această săptămâna că Franţa nu a fost niciodată atât de şi de dreapta că el a fost cel mai bun candidat pentru a atinge în acea schimbare de dreapta. El a spus că dezbaterea de televiziune a simţit că a câştigat „lupta ideologică”. El a promis să taie o jumătate de milion de locuri de muncă din sectorul public, în timp ce revenirea Franţei la ocuparea deplină în cinci ani – o promisiune uriaşă într-o ţară care a luptat cu şomaj în masă, timp de trei decenii, inclusiv în timpul Fillon recent stagiu de cinci ani că prim-ministru. Fillon, de asemenea, a spus că este nevoie să fie mai mare de privatizare în serviciul francez de sănătate şi că modelul social al Franţei îndrăgite – net de securitate vastă, inclusiv pensii, asigurări de şomaj şi sistemul de sănătate – a fost desfiinţată şi a trebuit să fie revizuit.

Juppé a avertizat împotriva a ceea ce el a numit reforma brutală, care nu ar funcţiona.

Juppé a insistat asupra faptului că ipostazele cu privire la avort ar trebui clarificate. Fillon, care a fost subliniind credinţă creştină că el încearcă să facă apel la un vot catolic fundamentaliştilor, a spus el a fost personal opune avortului. Dar el a spus în dezbaterea că va face nimic pentru a schimbă legile franceze avortul introdus în 1975. Juppé a spus, pentru el, avortul era un drept fundamental.

Cei doi candidaţi au fost diferite pe scară reformei economice şi de reducere a cheltuielilor publice, dar ambele propuse reduceri de impozite şi reduceri de sectorul de serviciu public.

De asemenea, ele diferite cu privire la identitatea Franţei. „Nu, Franţa nu este o naţiune multiculturală”, a declarat Fillon, adăugând că străinii care au venit în Franţa, trebuie să asimileze. „Când vii la casă cuiva, prin amabilitatea, nu preia”, a spus el.

Juppé a spus identitatea Franţei a venit de la diversitatea să bogată, care ar trebui să fie celebrată şi că el a vrut să aducă oamenii împreună.