Browse By

Fotografiile şterse nu sunt întotdeauna eliminate de pe Facebook

Facebook este, în prezent, cea mai mare reţea de socializare, rar întâlneşti pe cineva care nu „frecventează” acest loc. Indiferent dacă doar priveşti la pozele celor din jurul tău sau dacă le postezi pe ale tale, Facebook te atrage.

Ce se întâmplă însă atunci când vrei să ştergi o poză pe care nu o mai vrei în contul tău iar aceasta nu dispare? Pentru că acest lucru, oricât de neplăcut ar fi, se întâmplă.

Facebook încă lucrează la metode de a şterge pozele din conturile utilizatorilor care doresc să facă acest lucru.

Tasta Delete şterge caracterul din dreapta cursorului

Tasta Delete şterge caracterul din dreapta cursorului

Întrebări fără răspuns

În anul 2009, publicaţia Ars Tehnica, a investigat acest fenomen deoarece a observat că pozele şterse din conturile de pe Facebook pot fi, totuşi, accesibile.

De exemplu, un bărbat a şters poza care îl înfăţişa târându-şi fiul dezbrăcat pe gazon, poza fiind accesibilă la trei ani de la eliminare.

Ars Tehnica a primit o serie de alte exemple de la persoane care doreau ca anumite poze postate din imprudenţă să fie şterse.

În mod amuzant, jurnalistul care a făcut parte din investigaţie, a declarat că Facebook nu i-a dat niciodată vreun răspuns. Cu toate acestea, el a fost singurul a cărui poze şterse din cont au fost cu adevărat eliminate.

În anul 2012 situaţia e aceeaşi

La trei ani după primele cercetări, Ars Tehnica a dorit să pună din nou câteva întrebări companiei Facebook, despre acelaşi subiect – eliminarea fotografiilor şterse din cont.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Frederic Wolens, a declarat că sistemul folosit de companie pentru depozitarea fotografiilor nu reuşeşte întotdeauna să le şi şteargă, atunci când acest lucru este dorit.

Facebook - cea mai mare reţea de socializare

Facebook - cea mai mare reţea de socializare

Promisiuni

Wolens a explicat faptul că Facebook lucrează la găsirea unui sistem care să rezolve această problemă. Pe bune, de data aceasta.

Potrivit acestuia, noua tehnică va putea elimina fotografiile în 45 de zile de la ştergerea lor.

Deşi pare greu de crezut, după ce ani de zile situaţia a rămas la fel, rămâne de văzut dacă Facebook va rezolva problema.