Browse By

Fotografii realizate de fotografi curajoşi

Există, peste tot în lume, oameni curajoşi care fac orice pentru a imortaliza anumite momente. Iată mai jos câteva fotografii realizate la limită, în momente care pentru mulţi alţi oameni ar părea extrem de înfricoşătoare.

1. La baza imensului val

Surfer transformat în fotograf extrem

Surfer transformat în fotograf extrem

O altă fotografie a lui Clark Little

O altă fotografie a lui Clark Little

Această fotografie a fost realizată de surferul Clark Little. El a fost surprins de un val imens şi a profitat de ocazie pentru a realiza una dintre cele mai spectaculoase fotografii cu valuri. Plaja pe care a avut loc momentul este Ke Iki, din Hawaii. Din fericire, surferul-fotograf nu a fost atins într-un mod periculos de valul extrem de înalt. Astfel de valuri au puterea de a omorî pe loc surferii care se aventurează în asemenea situaţii, putând fi înghiţiţi de val sau îngropaţi în nisip.

2. Fotografii de la înălţime

Fotografiatul de la înălţime se numeşte rooftopping

Fotografiatul de la înălţime se numeşte rooftopping

O altă fotografie a lui Tom Ryaboi

O altă fotografie a lui Tom Ryaboi

Fotografii care nu sunt deranjaţi de înălţime se străduiesc să realizeze fotografii care ilustrează cele mai frumoase peisaje. Fotografiatul de la înălţime a devenit un fel de manie recentă, numită rooftopping. O astfel de fotografie a fost făcută de fotograful de 27 Tom Ryaboi. Canadianul a escaladat peste 100 de clădiri pentru cele mai reuşite fotografii.

3. Fotografii de la înălţime 2

Fotografie sau sport extrem?

Fotografie sau sport extrem?

Această tânără femeie stă în genunchi pe marginea unei clădiri de birouri din New York, la o înălţime extremă. Fotografia a ajuns acolo de pe fereastra etajului 60. Îşi dorea să obţină o imagine de ansamblu a oraşului. Numele fotografiei este Margaret Bourke-White. Ea a fost un cunoscut reporter de ştiri al secolului XX, însă nu îşi scria ştirile ci le transpunea în fotografii reuşite. Margaret a contribuit la naşterea artei numite fotojurnalism.

4. Fotograful care pozează un alt fotograf

2 în 1: Fotograf şi model

2 în 1: Fotograf şi model

În acelaşi loc, în Grand Canyon, Arizona, se aflau doi fotografi. Primul era preocupat de peisaj. Al doilea s-a gândit cât de interesant ar fi să surprindă fotograful în timpul acţiunii. Cele două fotografii au fost realizate de Hans van de Vorst din Olanda. Acesta spune că a fost surprins de atenţia cu care îşi purta primul fotograf camera, trepiedul şi celelalte obiecte pe stânca aceea alunecoasă. S-a gândit că ar putea ieşi nişte fotografii impresionante şi chiar aşa a fost!

5. Rechinul model

Apropiere periculoasă de un rechin

Apropiere periculoasă de un rechin

Această imagine cu un imens rechin a fost capturată de Amos Nachoum, un expert subacvatic. Acesta ghidează scafandri curajoşi spre întâlniri cu rechini. Nachoum a fotografiat rechinul de la doar câţiva metri, în apele staţiunii mexicane Guadalupe. În ciuda apropierii de rechinul cu dinţii mari şi ascuţiţi, fotograful a susţinut că nu s-a aflat nicio clipă în pericol.

6. Fotograf curajos la cursele cu maşini

Curaj extrem la cursele cu maşini

Curaj extrem la cursele cu maşini

Cu toţii ştim că unele curse cu maşini pot fi periculoase. Dacă vezi o maşină de câteva tone venind spre tine, primul impuls este de a fugi cât mai departe. Nu şi pentru fotograful Andy Wilsheer. El se afla la o cursă în Pomona Raceway in California şi şi-a riscat viaţa pentru meseria lui. Ford Mustang-ul lui Steve Gasparrelli s-a desprins de şosea şi s-a îndreptat spre câţiva fotografi protejaţi doar de o bară metalică. În afară de Andy Wilsheer, toţi fotografii au fugit. Curajul lui a făcut posibilă fotografierea răsturnării spectaculoase a maşinii.

7. Fotografii pe munţi

Alpinism şi fotografie

Alpinism şi fotografie

Cu dinţii încleştaţi şi cu o determinare care se vede clar pe faţa lor, fotografii urcă pe munţi pentru a realiza fotografii minunate de la înălţimi ameţitoare. Acest fotograf este agăţat de munte cu funii rezistente pentru a nu-l pune în pericol în timp ce îşi exercită meseria sau pasiunea. Numele lui este Paul Bride, un maestru în foto-alpinism.