Browse By

Fondatorul video-ului „Kony 2012”, Jason Russell, reţinut de poliţie

Fondatorul „Invisible Children” , Jason Russell, a fost reţinut de poliţia din San Diego joi noaptea. „Invisible Children” este o asociaţie non profit care a creat bine cunoscutul video „Kony 2012”.

Motivul pentru care Jason Russell a fost arestat este unul scandalos: se pare că fondatorul „Invisible Children” s-a masturbat în public şi a vandalizat maşini.

Jason Russell, arestat pentru comportament inadecvat în public

Jason Russell, arestat pentru comportament inadecvat în public

Locotenentul de poliţie Andra Brown a declarat că este posibil ca Russell să se fi aflat sub influenţa drogurilor sau a alcoolului. Acesta a adăugat că vinovatul se află acum sub observaţie a sănătăţii sale mintale.

Declaraţii susţinute

Ben Keesey, directorul executiv de la „Invisible Children” susţine zvonurile, spunând că Jason Russell a fost internat pentru epuizare, deshidratare şi malnutriţie.

„El primeşte acum îngrijiri medicale şi se concentrează pe vindecare”, spune Ben Keesey. Acesta a mai adăugat că în ultimele două săptămâni activităţile de la asociaţie au fost epuizante pentru toată lumea, dar mai ales pentru Russell, care dorea să ajute cât mai mulţi copii.

Kony 2012

„Kony 2012” este un video brutal despre liderul ugandez Joseph Kony. Video-ul a făcut senzaţie pe internet, fiind vizualizat de aproximativ 80 de milioane de ori pe YouTube.

Afişul premierei video-ului Kony 2012

Afişul premierei video-ului Kony 2012

Reputaţia lui Joseph Kony a fost urmărită şi bine-documentată de-a lungul timpului, după decenii de crimă şi jaf. El a fost pus sub acuzare anul trecut, însuşi preşedintele Obama trimiţând o echipă specială pentru a fi prins.

Kony a fost oarecum necunoscut până la apariţia video-ului de 30 de minute, „Kony 2012”, video care l-a transformat în una dintre cele mai negative personaje ale momentului.

Russell le explică telespectatorilor în video că omul cel rău, Kony, răpeşte copiii, utilizându-i ca sclavi sexuali sau soldaţi.

Documentarul video Kony 2012 cu durata de 30 de minute

Unul dintre logo-urile asociaţiei "Invisible Children"

Unul dintre logo-urile asociaţiei "Invisible Children"

Invisible Children

Asociaţia „Invisible Children” a fost fondată în anul 2003, de trei studenţi din California, motivaţi de experienţa lor cu victimele din războiul din Africa.

Aceasta ocupă un etaj întreg al unei clădiri din San Diego şi are pe pereţi fotografiile copiilor de soldaţi, alături de mesaje de genul „Înlăturaţi-l pe Joseph Kony de pe câmpul de luptă”.