Browse By

Focaccia umplută cu caş, reţetă în doar 30 min

  • Focaccia umplută cu caş, reţetă în doar 30 min

    Timp de gătire 30 Minute |
    Complexitate Redusă

    Ingrediente

    500 g faina alba
    5 g drojdie uscata
    350 ml apa
    sare
    busuioc
    rosi cherry
    cas (orice soi de cas care se topeste,eu am pus de casa si nu s-a topit :( )
    ulei

    Mod de preparare

    Focaccia umpluta cu cas este un aperitiv deosebit. E putin de lucru la aceasta reteta de focaccia, dar merita tot efortul.

    Drojdia se amesteca cu 50 ml de apa calduta si se lasa 10 minute sa inceapa se lucreze, dupa care se toarna peste faina. puneti si un strop de sare, 300 ml de apa si framantati pana obtineti un aluat moale si lipicios. Se lasa la dospit cam o ora. In acest timp dati casul pe razatoare.
    Aluatul dospit se imparte in doua. Prima jumatate se intinde cu mana si se pune peste sare, busuioc, cas si cateva rosii cherry. Peste intindeti, tot cu mana, a doua jumatate de aluat.
    Se fac adancituri in aluat, se presara deasupra busuioc rosiile cherry. Stropiti cu ulei si dati la cuptor cam 45 de minute.

    Mod de servire

    Focaccia umpluta cu cas se poate servi la micul dejun.
    O tava Kitchen craft de la Kitchen shop mi-ar fi de folos la aceasta reteta.