Browse By

Fluxul al II-lea al proiectului Erasmus+ de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad

Practica la centrul ZAW GmbH Leipzig

Practica la centrul ZAW GmbH Leipzig

Al doilea flux al proiectului Erasmus+, nr. proiect: 2016-1-RO01-KA102-023467, cu titlul „Formare de calitate pentru integrare cu ușurință pe piața munci”, proiect finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană, a avut loc în luna mai 2017. Astfel, un grup de 15 elevi, din clasele a XI-a A și a XI-a B, de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad, însoţiţi de domnul profesor Deac Florian, în calitate de profesor însoțitor, au participat la un stagiu de pregătire practică, de 3 săptămâni, în luna mai 2017, la Centrul de formare profesională ZAW Zentrum für Aus- und Weiterbildung Leipzig GmbHn Leipzig, Germania.

Primul flux al aceluiași proiect a avut loc în luna martie 2017, cu 15 elevi din clasele a XI-a.

Pe lângă activităţile practice din domeniul Electric desfăşurate la Centrul de formare ZAW GmbH din Leipzig, Germania, elevii au participat şi la diferite activităţi culturale: vizitarea obiectivelor culturale din oraşele Leipzig, Dresda și Halle/Saale; vizitarea aeroportului Leipzig/Halle şi a unor diverse muzee din oraşele mai sus amintite (Panometrul, Grădina Zoo, parcul de amuzament Belantis din Leipzig, Muzeul și fabrica de ciocolată Halloren din Halle/Saale, Muzeul de arme și bijuterii din Dresda).

Elevii au beneficiat, în perioada anterioară deplasării, de pregătire generală, culturală şi pedagogică.

Coordonatorul proiectului, prof. Mureșan Maria, în calitate de monitor al fluxului, a efectuat o vizită de monitorizare în care a organizat și coordonat atât activităţile practice, cât şi pe cele culturale.

Proiectul se derulează conform contractului încheiat între Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob” Arad şi Agenţia Naţională de proiecte pentru educaţie, a contractelor încheiate între şcoală şi fiecare participant-beneficiar în parte.

Bugetul alocat acestui proiect depăşeşte valoarea de 140000 Euro. Durata acestui proiect este de 2 ani şcolari, şi anume 2016-2017 şi 2017-2018. Astfel, în acest proiect se vor derula 4 fluxuri, câte 2 pe fiecare an şcolar în parte, cu un număr total de 60 participanţi elevi şi 4 profesori însoţitori. În acest proiect au fost cuprinse toate formele de învăţământ pe care liceul nostru le are în prezent (liceu şi învăţământ profesional).

Scopul acestui proiect este ca elevii participanţi să-şi formeze abilităţi şi competenţe profesionale, la standarde europene, şi de a se integra cu uşurinţă pe piața muncii românești și pe cea europeană.

În anul școlar 2017-2018, urmează să se desfășoare celelalte două fluxuri ale acestui proiect.

Ne dorim ca şi pentru viitorii participanţi experienţa să fie la fel de interesantă ca şi pentru cei din primele două fluxuri, iar stagiul de formare profesională în Germania să contribuie la formarea lor de viitori profesioniști.

Transmis de prof. Pantea Andrei