Browse By

Fiul corijent al lui CTP, motiv de ceartă între jurnalist şi foştii săi colegi

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu răspunde într-un editorial publicat în Gândul la un articol de pe Dcnews în care se făcea referire la fiul său cel mic.


„Niciodată problemele mele personale, oricât de chinuitoare, nu mi-au influenţat discursul în chestiuni de importanţă publică”, scrie Cristian Tudor Popescu într-un text intitulat Popescu şi fiul (Gândul), răspunzând la un articol de pe Dcnews.

„”Reputatul jurnalist a fost obligat să comenteze la televizor rezultatele Bac-ului şi a declarat că diplomele şi-au pierdut valoarea. Situaţia în care l-au pus jurnaliştii care i-au solicitat un comentariu este destul de dificilă pentru analistul Gândului. Fiul cel mic al lui CT Popescu, elev al unui liceu din Capitală, nu a putut intra la examenul de bacalaureat din cauza a două corigenţe acumulate în cursul ultimului an de studiu”, scria Dcnews.

„Înainte de a comenta aceste rânduri e de menţionat faptul că textul nu este semnat. Este asumat, deci, de Bogdan Chirieac, Valentin Vâlcu şi Crişan Andreescu, trei oameni cu care am lucrat mai bine de un deceniu”, scrie Cristian Tudor Popescu.

El explică: „Ce legătură are asta cu faptul că fiul meu are două corigenţe şi nici nu a intrat în sesiunea de bacalaureat? A furat ceva fiul meu, a copiat, s-a dat şpagă, s-a pus pilă pentru el, a luat locul cuiva? N-a vrut să înveţe, aşa cum n-au vrut, din varii motive, mii de alţi elevi. Eu nu pot să învăţ şi să dau examene în locul lui. Dacă nu îşi va lua corigenţele şi bacalaureatul la toamnă, va merge să-şi caute de muncă şi o să înveţe când o să-i vină mintea la cap. În caz că o să-i vină. Iar eu voi continua să comentez probleme ale educaţiei de câte ori voi crede că este nevoie”.

Articolul a fost publicat pe Dcnews, însă, explică Val Vâlcu, într-un comentariu postat azi. Acesta îi răspunde fostului coleg: „să mă facă ticălos doar pe mine! Nu are miză o polemică pe această temă. Atunci când am avut ceva important să-i reproșez, am făcut-o direct”.