Browse By

Fata care a refuzat Universitatea Oxford, pentru că nu se ridică la standardele ei

Elly Nowell, fata care a refuzat Universitatea Oxford

Elly Nowell, fata care a refuzat Universitatea Oxford

O fată din Marea Britanie pe nume Elly Nowell, care aplicase pentru un loc la Facultatea de Drept de la Universitatea Oxford, este probabil cea mai curajoasă fată din lume. Ea a trimis o scrisoare către cei din conducerea instituției, prin care îi aunța pe aceștia că nu mai este interesată să studieze la ei, notează Daily Mail.

Tânăra aplicase pentru un loc la Colegiul Magdalen, din cadrul Universității Oxford, a mers la interviu, însă nu a mai așteptat răspunsul instituției și a redactat o scrisoare în care îi ironizează.

Scrisoarea completă de respingere

Scrisoarea completă de respingere, scrisă de Elly Nowell, 19, trimisă la Universitatea Oxford prin e-mail


„Regret să vă informez, dar această instituție nu se ridică la standardele mele. Poate veți fi dezamăgiți de decizia mea, dar ați concurat cu multe universități de prestigiu“, a scris Elly Nowell.

A încecat astfel să imite formulele politicoase de respingere a candidaților, pe care le folosește Universitatea Oxford.

Elly Nowell a vorbit despre povestea ei la BBC, afirmând că nu a mai fost interesată de Oxford din cauza atitudinii formale și tradiționaliste a instituției, dar și din cauza faptului că aceasta îi favorizează pe tinerii care provin din sistemul privat de învățământ. Din spusele fetei reiese că ea își dorește să ajungă la University College din Londra și că nu a fost interesată niciodată de Oxford, ci doar a vrut să aplice acolo pentru a avea mai multe opțiuni.

Conducerea universității nu a vrut să comenteze pe această temă, iar toată lumea se întreabă acum dacă fata ar fi fost sau nu acceptată de instituție.