Browse By

Facebook şi Vodafone lansează smartphone-ul low cost de 100 de dolari

Facebook şi Vodafone lansează smartphone-ul low cost de 100 de dolari

Facebook şi Vodafone lansează smartphone-ul low cost de 100 de dolari

Vodafone şi Facebook vor scoate pe piaţă un smartphone low cost dedicat tinerilor dependenţi de social media.

Modelul se numeşte Vodafone 555 Blue şi este produs de Alcatel Lucent. Telefonul, de generaţie 2,5 G, este creat special pentru împătimiţii social media, astfel că dotările sunt create în aşa fel încât să uşureze foarte mult „munca” utilizatorilor Facebook.

Practic, device-ul nu conţine o aplicaţie pentru utilizarea Facebook-ului. Tot telefonul este o aplicaţie pentru Facebook.

Vodafone 555 Blue dispune de un ecran de 2,4 inch, cu o tastatură QUERTY şi un buton dedicat pentru accesarea reţelei de socializare. Totodată, printre facilităţile oferite de noul device se numără posibilitatea de a plasa mesajele de pe Facebook în acelaşi inbox cu sms-urile.

Principalul atu al terminalului va fi însă preţul mic, operatorul estimând că va vinde milioane de aparate tinerilor din ţările în curs de dezvoltare. Potrivit Financial Times, cele două companii mizează pe faptul că vor da lovitura atât pe pieţele din India , Africa de Sud şi Turcia, unde reţelele de socializarea prind tot mai bine iar penetrarea telefoniei mobile este în creştere, cât şi în ţări dezvoltate precum Marea Britanie.

Acesta nu este singurul model Facebook, compania lucrând anterior cu producătorii HTC sau INQ pentru telefoane targhetate pentru fanii reţelelor sociale. Oficialii operatorului cred însă că Vodafone 555 Blue, este mult mai eficient în consumul de date decât alte device-uri mai sofisticate. Se estimează că un utilizator cu 300 de prieteni pe Facebook va consuma mai puţin de 100 Mb pe lună. „Ideea a venit din partea noastră. Încrederea că vom avea succes vine din faptul că, lansând pe piaţă produse de calitate care îi vor ajuta pe utilizatori să aibă experienţe plăcute, aceştia vor conştientiza mai bine valoarea Vodafone.  Sperăm să vindem milioane, iar dacă nu va fi aşa, pentru noi va fi o dezamăgire”, a declarat pentru Financial Times, Patrick Chomet, director în cadrul Vodafone.

Analiştii susţin că cei mai mari perdanţi în urma acestei lansări ar putea fi Nokia şi RIM’S(BlackBerry). Pe de altă parte însă, trebuie luat în calcul faptul că alte telefoane care folosesc sistemul de operare Android sunt deja disponibile la preţuri comparabile cu Vodafone 555 Blue. Acestea permit însă o mai mare varietate de aplicaţii. Plus că acestea nu limitează practic utilizatorul la un singur site.