Browse By

Emil Boc vs. Sorin Frunzăverde

Emi Boc și Frunzăverde

Emi Boc și Frunzăverde

Emil Boc parcă a uitat de diplomație de când nu mai este prim-ministru și l-a atacat dur pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, care va trece de la PDL la PNL, a declarat că va lua cu el 38 din cei 42 de primari din județ, contrazicându-l pe președintele PDL Emil Boc, care a dat asigurări ca „filiala este stabilă”.

Frunzăverde a mai spus că din cei 42 de edili democrat-liberali din județ, 38 de primari îl vor urma în USL, trei dintre ei vor candida din parte unui alt partid politic, iar un altul încă nu s-a decis.

Cei 38 de primari care îl urmează „apreciază exerciţiul administrativ” pe care l-au avut împreună cu Frunzaverde şi „realizează că este nevoie de altă construcţie politică, care să susţină administraţia locală”.

Frunzaverde, în contradicție cu Boc

Înainte de declarația lui Sorin Frunzăverde, Emil Boc declarase ca o nouă conducere a organizaţiei va fi instalată luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, conducere ce va avea ca obiectiv asigurarea continuităţii politice a partidului în judeţ şi obţinerea unui rezultate bun la alegerile locale din 10 iunie 2012.

„Partidul a avut tot timpul forţa să continue, indiferent de greutăţile întâmpinate (…) Este vorba de un spirit în PDL, indiferent de persoanele care l-au condus la nivel central, judeţean sau local, un spirit ce nu va fi înfrânt niciodată, de nimeni, pentru că prin prea multe bătălii s-a călit acest spirit”, a spus Emil Boc.

Acum, odata cu plecarea lui Frunzaverde la USL, trecerea lui Piedone la USL, plecarea senatorului democrat-liberal Iosif Secăşan la PNL, dar si anuntul plecarii a inca 38 de primari, se pare ca miscarea lina a PDL nu mai este atat de lina, fapt pentru care alianta cu UNPR, PNTCD si PER la alegerile locale devine logica si chiar indreptatita.

Sever Voinescu: Sunt multe semnale din partea multor primari care vor sa schimbe barca

La doua zile dupa plecarea lui Frunzaverde de la conducerea PDL, purtatorul de cuvant al partidului, Sever Voinescu, declara ca sunt semnale din teritoriu potrivit carora majoritatea primarilor PDL din Caras Severin, unde fostul vicepresedinte PDL a zis ca va candida din partea USL, nu il vor urma pe Sorin Frunzaverde, insa sunt multe semnale din partea multor primari care „vor sa schimbe barca”.

Eu am facut o evaluare generala, intrucat sunt multe semnale, din partea multor primari care vor sa schimbe barca in momentul asta, dupa ce pana acum au fost foarte fericiti in PDL”, a declarat Sever Voinescu, exprimand totodata ca este vorba despre „derapaje de caracter”.

„Lucrurile astea nu pot fi rezolvate in niciun fel de partid, pentru ca loialitatea este o chestiune care se fructifica in politica, dar nu se construieste. Daca oamenii la un moment dat se supara si te parasesc, atunci poate ca n-ar fi meritat sa fie cu tine de la inceput”, a aratat democrat liberalul.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, marţi, că va candida ca membru PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL. Apoi, intr-o conferinta de presa, acesta a spus ca motivele pentru care a decis sa plece la PNL sunt diferentele de opinie intre el si conducerea partidului privind descentralizarea resursei financiare. „Am reusit sa subfinantam administratia publica locala”.

Au urmat „statul politienesc”, despre care nu a dat alte amanunte decit „frica de a vorbi la telefon” si „vraja politica”, mai exact lipsa dialogului intre partide. „Daca as fi fost ascultat, PDL nu era acum aici”, a punctat Frunzaverde.

Plecind de la declaratia pe care a dat-o in 2010, Sorin Frunzaverde a precizat ca a spus aceste lucruri atat in partid, cat si in conferinte de presa.

Liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, a calificat demisia lui Sorin Frunzăverde, fostul vicepreşedinte al PDL, drept o „trădare” şi „abandonare” a crezurilor PDL-iste. Emil Boc a acuzat PNL că aprobă traseismul politic, deşi se pronunţă public împotriva traseismului. Totodată, şeful PDL a declarat că regretă că a permis ca Sorin Frunzăverde să facă parte din structurile de conducere ale partidului.

„Prima constatare se referă la USL. După cum ştiţi, USL-ul afirmă şi strigă în fiecare zi că este împotriva traseismului politic şi chiar doreşte să modifice Constituţia pentru a-l interzice, însă, când apare prima ocazie pentru a beneficia de traseismul politic, se comportă laş şi uită ceea ce a promis. Asta e adevărata revoluţie a bunului-simţ. După ce au acuzat partidele de la putere, pentru un pumn de voturi, au uitat ceea ce au promis.

Sorin Frunzăverde a abandonat şi a trădat două crezuri ale PDL-iştilor adevăraţi. Primul crez este chiar în imnul PDL, „Vântul bate, apa trece, pietrele rămân”. Au fost momente grele: Duvăz, Sasu, Duţu au dispărut în istorie şi parcă istoria se repetă. În 2003, tot preşedintele CJ Caraş-Severin a plecat la PSD. Aţi mai auzit de el? Dar PDL a câştigat alegerile şi a devenit principalul partid de guvernământ. Soarta lor este trecerea în uitare a istoriei.

Al doilea crez spune: „Casa părintească nu se vinde niciodată. Un PDL-ist adevărat nu-şi vinde sufletul. Am greşit când am acceptat la Congres ca domnul Frunzăverde să facă parte din conducere”.

Descentralizarea: „Trebuie să reamintim că, pentru prima dată în ultimii ani, s-a realizat o descentralizare: în învăţământ, în domeniul sănătăţii sau pentru poliţia locală, care răspunde în faţa autorităţilor locale, aşa cum şi în spitale şi şcoli, răspund în faţa localilor”.

Vă reamintesc că domnul Frunzăverde a fost unul din principalii adversari ai proiectului de reorganizare administrativ-teritorială”.

Statul poliţienesc: „Rapoartele UE arată progresele pe care le-a făcut România în domeniul statului de drept”.

În privinţa PDL: „PDL-ul este şi rămâne unit şi îşi va atinge obiectivelel a alegeri. Partidul a avut forţa să treacă România prin criza economică. Alături de preşedintele României, a ţinut piept crizei economice. Acum ne putem onora promisiunile către bugetari, să le reîntregim salariile. Acest partid nu mai depinde de mult de o perosană sau de persoane pentru a câştiga”, a punctat Emil Boc.

Surse: România Liberă și Revista 22