Browse By

Eld Smidjan – Succesul bucătăriei italiene în Islanda

Eld Smidjan - Succesul bucătăriei italiene în Islanda

Eld Smidjan - Succesul bucătăriei italiene în Islanda

Costa group şl-a început aventura pe pământ islandez. Primu lpas a fost deschiderea unei brutării-cofetării după care a urmat o pizzerie în stil italian.

Restaurantul se numește Eld Smidjan, care, în traducere, înseamnă „Societatea de foc”, și face parte dintr-un concern care are ca scop importul de alimente de calitate din Italia.

Din punct de vedere al elementelor de design, aceste societăți din grup se axează pe principiile naturaleții, cu o utilizare frecventă a structurilor din lemn și piatră, în nuanțe de verde sau maro.

În Eld Smidjan jocul de culori este sobru și cald, creând o atmosferă confortabilă și plăcută. Tejgheaua lungă de la intrare se transformă în mod natural dintr-un element operațional în suprafață de
expoziție și de deservire.

Pe fațadă sunt prezente câteva sertare false, în nuanță Wehge, care ne amintesc de bucătăriile de odinioară, pline de ustensile folosite pentru realizarea fiecărei rețete. Deasupra tejghelei din lemn iroko este suspendată o tablă de meniu, din sticlă întunecată, care dă o notă de modernitate.

Tejgheaua din spate, în apropierea cuptorului cu lemne, este acoperită cu piatră. Lângă această încăpere de primire există o altă sală, destinată relaxării. Aceste două zone sunt separate printr-un perete fals, din ciment, acoperit cu o placă din lemn iroko. în camera de relaxare clienții au la dispoziție canapele înalte, confortabile, de culoare maro.

Canapelele sunt separate de perdele rulante, prevăzute cu mici perforații și decorate cu inscripțiile alb-negre ale ziarelor italiene. În această zonă există un loc de joacă separat pentru copii, unde pot servi înghețată. în cortul de sticlă copiii pot alege într-un mod amuzant coșul de înghețată cu aromele lor preferate, acesta fiind un joc încântător pentru copii și o modalitate de a face poftă adulților.

Eldsmidjan

Eldsmidjan

Cortul de joacă se potrivește foarte bine cu mediul ambiant prevăzut cu fațadă din sticlă, interior din lemn și marmură
albă.

Sala principală conține o masă lungă, cu scaune frumos personalizate pentru a reda ideea familiarității. Scaunele în combinație verde-maro sporesc senzația de naturalețe. Pe pereți sunt afișate imagini care prezintă fotografii vechi, subliniind stilul italian și redirecționând atenția asupra importanței familiei, a prieteniei, a reuniunilor prilejuite de servirea mesei, asupra dragostei pentru mâncarea bună și pentru viață, întregul restaurant vorbește italiana, prin imaginile de pe pereți, prin perdelele decorate cu ziare italiene, dar și prin selecția muzicală care se bazează pe cântece italiene.

lată cum își descriu proprietarii restaurantul: „La Eld Smidjan suntem mândri să servim cea mai bună pizza la cuptor din regiune. Suntem o pizzerie autentică italiană care apreciază mâncarea bună și înțelege importanța familiei și a prieteniei”.

Căldura Eld Smidjan-ului topește gheața islandeză!

Contact

Eldsmiðjan

Islanda – Reykjavik

Bragagata 38a,
Suðurlandsbraut 12,
Laugavegur 81
http://eldsmidjan.is