Browse By

Echilibrarea pH-ului din corp – cat de importanta este?

 

Cheia fundamentala pentru o stare de sanatate excelenta o reprezinta echilibrarea pH-ului din corp. Este modul in care stim daca organismul prezinta o alcalinitate corespunzatoare sau daca aciditatea este crescuta si are actiune negativa asupra sanatatii.

PH-ul se refera la potentialul de hidrogen, ce reprezinta in fapt masurarea concentratiei de ioni de hidrogen . Ca sa intelegi mai bine despre ce este vorba, o sa prezint pe scurt lucrurile. Nivelele  sunt masurate conform unei scale de la 1 la 14. Cel mai acid nivel se situeaza la valoarea de 1, cel neutru la 7 si cel alcalin la 14. O stare ideala de sanatate ne asiguram atunci cand nivelul pH-ului din organism este intre 7,3 si 7,45. Aciditatea este favorizata de o multime de factori, pH-ul putand fi modificat  atat de substantele poluante si aditivii chimici, cat si de obiceiurile alimentare gresite, dar si de stres.

Apa alcalina – ce este si de ce e bine sa o consumi?

Pentru inceput este necesar sa stii ca o apa alcalina de calitate este  cea obtinuta pe cale naturala. In comert vei gasi o multime de produse, de aceea este bine sa ai in vedere acest aspect pentru a te putea bucura de o apa naturala. Gorna Bania este un exemplu de nume pentru apa minerala natural alcalina,.. Gasesti pe sacagiu.ro produsele la preturi potrivite, beneficiind de garantia ca ceea ce cumperi provine dintr-o sursa sigura.

De ce sa consumi apa alcalina? Ei bine, aceasta este un tip de apa cu actiune puternica de antioxidant natural, totodata si cu o capacitate extraordinara de a elimina deseurile acide din corp, produse de procesul natural digestiv.

Apa alcalina este favorizanta producerii oxigenului, necesar in combaterea eficienta a efectelor daunatoare pe care le au radicalii liberi. Este lichidul responsabil cu corectarea aciditatii din organism, sarcina sa fiind de a regenera celulele si de a combate semnele de imbatranire.

Modul de actionare al apei alcaline este precum al unui remediu antiacid natural – neutralizeaza nivelele de aciditate din corp, totodata prevenind aparitia si dezvoltarea unor boli. Altfel spus este solutia pentru problemele noastre de sanatate, indeosebi pentru cele ce vizeaza refluxul acid.

Ce beneficii are apa alcalina asupra organismului?

Un lucru foarte important de stiut, de care prea putini sunt constienti, este faptul ca nici o boala nu se poate dezvolta intr-un mediu alcalin, inclus fiind si cancerul. Celulele canceroase nu pot creste decat in mediile lipsite de oxigen. Au fost realizate de la aceasta descoperire incercari de contracarare a cancerului, prin terapii cu oxigen. Apa alcalina naturala isi aduce cu siguranta contributia in acest sens.

Multi dintre noi se confrunta deseori cu senzatii de oboseala, stres, dureri de cap, probleme de digestie, demineralizarea parului si unghiilor. Asta se poate intampla  si din cauza aciditatii din organism, iar sangele reactioneaza, luandu-si nutrientii de care are nevoie in corectarea functionarii organelor vitale.

Putem preveni o multime de afectiuni prin consumul de apa alcalina  – dermatita, diabet, hepatita, astm bronsic, colesterol ridicat, artrita cronica reumatica, obezitatea, insomnia, dureri de spate, nevralgii etc.

La capitolul imbatranire prematura, rolul apei alcaline este esential, aceasta fiind cea care determina incetinirea  acesteia. Acumularea de toxine este cauza pentru care nu se mai produse regenerarea celulara. Oxigenarea eficienta a celulelor este favorizata de consumul apei alcaline. Mai mult decat atat, aceasta combate si daunele pe care radicalii liberi le produc in organism. Intra pe sacagiu.ro pentru a afla mai multe despre produs si pentru a comanda o apa alcalina naturala, remediu pentru organism.