Browse By

Dragnea înainte de CExN-ul PSD: Nu am cerut demisia nimănui

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național (CExN) al formațiunii, că nu a cerut și nu cere demisia nimănui.

Întrebat dacă i-a cerut demisia premierului și cum comentează că miniștrii așteaptă deja cu demisiile scrise decizia CExN al PSD, Liviu Dragnea a spus: „Eu n-am cerut demisia nimănui, nici premierului, nici vreunui ministru, este un act de voință al fiecăruia, dar asta spune ceva. O să discutăm și despre aceste demisii în CExN, suntem într-o situație nu foarte confortabilă, dar în același timp nici nu putem lăsa ca lucrurile să evolueze exact ca până acum. Să vedem la decizie ajungem, este un CEx, chiar dacă unii colegi, în niște scrisori deschise, spun că această structură nu este legitimă. Este structura care a generat acest guvern și care are nu numai dreptul de a face această analiză. Noi avem obligația de a face această analiză, aici nu ne jucăm că avem noi drepturi și putem să facem ce vrem. Suntem obligați să facem această analiză”.

Liviu Dragnea a arătat că peste 60% dintre măsurile din programul de guvernare sunt neîndeplinite.

„Deciziile se vor lua democratic. Noi nu trebuie să guvernăm pe ascuns, trebuie să fie o guvernare total transparentă. Întârzierile de astăzi trebuie știute de toată lumea și să propunem ulterior care sunt măsurile pentru a recupera rapid aceste întârzieri, pentru a face modificările necesare, care vor reieși în urma acestei discuții. Din păcate, e vorba nu numai de 60% dintre măsurile neîndeplinite, ci și de un procent serios de măsuri îndeplinite parțial (…). Mie, cel puțin, nu mi-a fost ușor să iau decizia de a discuta public despre aceste lucruri, dar nu este guvernul nostru, este guvernul României”, a argumentat liderul PSD.