Browse By

Dobre despre Ponta: Cine face parte dintr-un guvern ilegitim va fi exclus din PSD

Cine va face parte dintr-un guvern devenit ilegitim prin retragerea sprijinului politic va fi exclus din PSD, decizia Comitetului Executiv fiind foarte clară, indubitabilă, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al social-democraților, Adrian Dobre, referindu-se la numirea lui Victor Ponta în funcția de secretar general al Guvernului.

„Decizia Comitetului Executiv Național al PSD este indubitabilă, este clară, este cristal ca apa de izvor: cine participă sau cine va face parte din acest guvern, pe care noi, în momentul de față, prin retragerea sprijinului politic, îl declarăm ilegitim va fi exclus din PSD. Regulile sunt reguli pentru toată lumea, nu doar pentru unii și pentru alții nu. Victor Ponta, în momentul în care a luat această decizie și a făcut acest pas, fiind conștient perfect și bine informat despre decizia CExN, și-a asumat această chestiune”, a precizat Adrian Dobre.

Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că excluderea lui Victor Ponta din partid ar putea avea loc într-o reuniune ulterioară a CExN.

„Ne așteptăm că această discuție va fi ridicată în următoarele Comitete executive ale Partidului Social Democrat”, a spus el.

Întrebat dacă în situația lui Ponta mai pot fi și alți membri PSD care acceptă să fie alături de Sorin Grindeanu, Adrian Dobre a declarat: „Orice membru al PSD care va participa în acest guvern, care este ilegitim, respectiv nu are sprijinul nostru politic în acest moment, va fi supus discuției privind excluderea din PSD”.

Victor Ponta a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu, publicată vineri în Monitorul Oficial.