Browse By

DNA acasă la Gheorghe Falcă, Primarul Aradului

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă

Procurorii DNA efectuează percheziţii acasă la Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu.

De asemenea, DNA a făcut percheziţii la Consiliul Judeţean şi Primăria Arad.

Anchetatorii fac percheziţii, joi, la Primăria Arad, condusă de secretarul executiv al PDL, Gheorghe Falcă, surse judiciare afirmând că ar fi verificate mai multe contracte încheiate de primărie.

Percheziţii la Primăria Arad (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Avocatul Gheorgiţă Mateuţ a declarat că anchetatorii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de contracte încheiate de Primăria Arad, el menţionând că este vorba despre „o procedură obişnuită” şi că astfel de înscrisuri au mai fost ridicate şi în trecut.

Conform unor surse judiciare, anchetatorii DNA au solicitat o serie de acte, neavând un mandat de percheziţie emis de instanţă, primarul Gheorge Falcă fiind de acord cu remiterea documentelor cerute în cadrul unui dosar aflat în faza cercetărilor prealabile începerii urmăririi penale.

Potrivit surselor judiciare citate, contractele vizate ar fi încheiate cu firma Confort Construct din Timişoara deţinută de omul de afaceri Georgică Cornu.

Firma Confort Construct din Timişoara, patronată de „regele asfaltului din Banat”, Georgică Cornu

De aemenea, procurorii ar fi cerut şi contracte încheiate de societatea de apă şi canal din municipiu.

Primarul Aradului, aflat la cel de-al doilea mandat, este căsătorit cu Ela Seculici, fiica lui Gheorge Seculici, lider al PDL Arad, iar naşul lor de căsătorie este preşedintele Traian Băsescu.

Gheorghe Falcă este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu vânzarea unui teren al municipalităţii unui apropiat al familiei, la un preţ considerat de către procurorii DNA ca fiind sub preţul pieţei.

Este vorba despre documente care se referă la Drumul Vinului, pentru care Confort a prins un contract de 13,5 milioane de euro, dar şi de masterplanul de apă-canal şi cel de deşeuri, a căror valoare este de sute de milioane de euro.

Falcă, trimis în judecată de DNA

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, a fost trimis în judecată în 2007 de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie. Falcă a fost deferit justiţiei pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave.