Browse By

Denisa Budihală, eleva din Arad a primit premiul special la concursul național de creație în limba engleză

festivitatea Shakespeare School Essay Competition - sala ArCub

festivitatea Shakespeare School Essay Competition - sala ArCub

Denisa Budihală, elevă la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, a primit premiul special la concursul național de creație în limba engleză „Shakespeare School Essay Competition”.

Concursul este organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație și anul acesta s-au înscris 4000 de participanți din absolut toate județele României. Toți cei 37 de finaliști au impresionat juriul prin creativitate și cunoștințe deosebit de bune de limba engleză și au primit ca premiu tabere de engleză de două săptămâni în Romania și în Marea Britanie, cursuri gratuite de lb. engleză și fotografie, vouchere de participare la examenele Cambridge, cărți și dicționare în lb. engleză.

Asociația Shakespeare School pentru Educație a premiat cele mai bune eseuri în limba engleză înscrise în cadrul concursului național de creație „Shakespeare School Essay Competition 2013. Concursul de eseuri a Școlii Shakespeare unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să motiveze tinerii să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză.

Maia Morgenstern

Maia Morgenstern

Evenimentul s-a desfășurat în sala ArCub, iar începutul ceremoniei a fost dat de ambasadorul competiției, Maia Morgenstern, un exemplu de succes pentru participanții de la concurs și care întruchipează perfect trăsăturile unui mare câștigător. La festivitate au mai ținut discursuri:

  • Anca Pegulescu – Inspector General la Ministerului Educației Naționale,
  • Stanimira Giorgieva și Septimiu Postelnicu – vicepreședinți Unicredit Țiriac Bank,
  • Roxana Ene – reprezentant British Council,
  • poetul Răzvan Țupa și
  • curatorul de fotografie Constantin Nimigean.

La eveniment au participat bineînțeles finaliștii, alături de reprezentanții mass-media, sponsorii și partenerii educaționali ai competiției.

Marii câștigători au fost:

  • Malcica Maria din București, elevă a Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”, la categoria 11-14 ani și
  • Petrică Lavinia Ioana din Topoloveni, județul Argeș, elevă a Liceului Teoretic „Ion Mihalache”, la clasa 15-20 de ani.

Cele două câștigătoare au impresionat juriul prin creativitate și cunoștințe excepționale de limba engleză și vor petrece două săptămâni în tabere de engleză în Marea Britanie, în campusurile unor universități și colegii de top: University College London și Harrow House International College.

„Ne bucurăm foarte mult că le putem oferi participanților aceste premii care vor reprezenta cu siguranță experiențe uluitoare pentru ei. Suntem convinși că cele două tinere valoroase vor fi ambasadori de excepție ai României în cadrul școlilor de vară la care vor participa.”, a declarat Adriana Alionte, vicepreședintele Asociației Shakespeare School pentru Educație.

Concursul a fost organizat sub patronajul Anului European al Cetățenilor, inclus în Calendarul Activităților Educative al ISMB, iar participanții și-au folosit creativitatea la maxim pentru a descrie un stat european imaginar, folosind elemente emblematice ale țărilor existente: simboluri culturale, tradiții, personalități sau chiar monumente și zone geografice.

În strânsă legătura cu tema concursului, pentru eveniment a fost organizată și o expoziție de fotografie care surprinde România prin obiectivele a 4 fotografi europeni. Expoziția a fost creată de Constantin Nimigean, editor la revista independentă de fotografie „Love Issue”. Cele 4 aspecte românești care i-au impresionat pe fotografi au fost: originalitatea, familia, tradiția și ospitalitatea, iar de aici vine și numele expoziției: „Patru din România văzute din Europa: F.O.T.O.”.

În concurs s-au înscris aproximativ 4000 de tineri pasionați de scris și limba engleză din peste 500 de localități din absolut toate județele țării. Cei 37 de finaliști sunt din județele Arad, Argeș, Brăila, Constanța, Covasna, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Suceava, Teleorman și din București. În cadrul evenimentului s-a înmânat și Trofeul Shakespeare School Essay Competition reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru cel mai mare număr de participanți.

La finalul evenimentului Adriana Alionte a mulțumit partenerilor și le-a transmis invitația de a susține în continuare proiectele Asociației Shakespeare School pentru Educație, adăugând că „aceasta campanie de încurajare a tinerilor în direcția perfecționării limbii engleze va continuă, din convingerea că limba engleză deschide oportunități, este limba comunicării și informării, iar cei informați sunt cu siguranță și cei puternici”.

Detalii: http://shakespeare-school.ro/engleza-adolescenti/essay-competition

Dorim ca pe această cale să-i felicităm pe toți câștigători Shakespeare School Essay Competition și să le urăm succes în viață, dar și multă distracție în taberele din Marea Britanie.