Browse By

Demisia de la blog? Cazul Baconschi

Teodor Baconschi

Demisia de la blog? Cazul Baconschi

Defapt, nu se poate afirma că un blog îți aduce demisia ca și în cazul lui Teodor Baconschi și nici măcar gândurile pe care le ai, ci faptul că vrei să le promovezi în mod public cum a făcut-o Baconschi pe blogul său personal. Mai jos aveți citatul integral care i-a adus demisia:

„Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic”, a scris Baconschi.

Astfel premierul Emil Boc a anunţat de  la tribuna Parlamentului că minstrul de Externe Teodor Baconschi a fost revocat din funcţie.

„Regret derapajele şi stângăciile verbale ale unor colegi la adresa protestatarilor şi îmi cer scuze în numele acestora”, explicat Boc în  plenul Parlamentului înainte de a anunţa că Baconschi va fi înlocuit din funcţie.

Anunţul a fost primit cu urale de reprezentanţii Opoziţiei.

Surse subiective spun că a fost un ordin pe clasă politică (posibil unul din cei 3 B: Băsescu, Berceanu, Blaga sau oricine altcineva cu o funcție înaltă în partid)

Dl. Teodor Baconschi și-a făcut relativ bine treaba dar putea poate mai bine să apere drepturile persoanelor de etnie rromă la libertatea de a circula în spațiul european și să nu îi primească atât de ușor înapoi în țară.