Browse By

De ce să cumperi o tâmplărie din lemn stratificat?

Pentru a ști de ce este recomandată utilizarea lemnului stratificat la aproape orice construcție, în primul rând este important să știm care este definiția acestuia, una simplă pe înțelesul nostru: lemnul stratificat este format din trei lamele, sau mai bine zis – scânduri care sunt lipite una peste altă și astfel ajung să constituie o prismă. O astfel de prismă, sau profil, se folosește în procesul de fabricare al tâmplăriei de lemn stratificat, o tâmplărie considerată a fi una modernă.

Motivele pentru care alegem lemnul stratificat

Unul dintre motivele pentru care specialiștii recomandă cumpărarea și utilizarea tâmplăriei de lemn stratificat, deși aceasta e ceva mai scumpă, este că după montaj, în ceea ce privește căldură, clar vom avea beneficii față de alte tipuri de tâmplărie prin care se putea pierde și până la 40% din căldură. O tâmplărie că această modernă, din lemn stratificat va duce la o izolare superioară a locuinței.

Un alt motiv de care e bine să ținem cont este lemnul, cunoscut ca fiind material natural, ce nu va avea nici un fel de influență negativă asupra organismului, cum de exemplu are tâmplăria din PVC cât și cea din aluminiu.

Vom putea avea parte de asemeni și de o izolare fonica foarte bună, pe lângă cea termică, asta pentru că lemnul, prin textura sa, nu are goluri pe interior.

Tipuri de tâmplărie executate din lemn stratificat
Ferestrele pot fi din acest tip de lemn, cu precădere din esențe de molid și stejar, după cum recomanda specialiștii.

Aceste ferestre vor fi unele forțe solidă, asigurând o excelentă izolare fonica cât și etanșare între cercevea și geam, pentru acest lucru folosindu-se de regulă un silicon neutral.

Ferestrele din lemn stratificat nu vor favoriza apariția mucegaiului și a condensului, deoarece lemnul este un material viu care poate rezistă până la câteva sute de ani.

Inclusiv vopsirea ferestrelor se poate face, asortând-o astfel cu mobilierul pe care îl avem în interior.

Clienții pot solicita specialiștilor din cadrul magazinelor de profil, cum este și cel care poate fi vizitat online accesând link-ul cu lucrări de tâmplărie din lemn stratificat realizate de Robimex, execuția atât a unor ferestre cu deschidere obișnuită cât și cu deschidere oscilobatanta.

De asemeni pot fi executate aici și ferestre cu arcadă cât și ferestre pentru pensiuni, hoteluri, etc., așa cum se poate vedea și în imaginile de mai jos:

Un alt produs care este des solicitat de către clienți firmelor specializate este ușă din lemn stratificat.

Aceasta poate să fie atât de interior cât și de exterior iar în cadrul firmei Robimex de exemplu, vor avea cu certitudine o calitate de excepție.

Ușile, ca și ferestrele, sunt executate în conformitate cu dimensiunile cât și cu modelul solicitat de client.

Specialiștii îi pot asigura pe clienți de faptul că o ușă executată din lemn stratificat oferă un înalt grad de stabilitate iar în ceea ce privește materialul, acesta este ecologic ceea ce duce la un grad sporit de protecție în privință sănătății.

Un aspect deloc de neglijat este designul plăcut pe care o ușă interioară din lemn stratificat îl aduce oricărei locuințe.

Ușile pot fi atât din lemn de tei cât și de stejar, de brad sau cireș, iar lemnul din care sunt executate duce la diferențierea lor inclusiv din punct de vedere al culorii.

Un alt aspect de reținut este posibilitatea de fi echipate ușile și cu geamuri, atât ornamentale cât și fumurii sau sablate, în acest fel armonizându-se cu designul interior al respectivei încăperi în care sunt amplasate.

Pentru detalii suplimentare sau comenzi, puteți vizita site-urile de specialitate unde veți vedea și o multitudine de imagini edificatoare în privința tâmplăriei de lemn stratificat.

Date de contact
SC Robimex Srl
Adresa: Sebeș, Str. 24 Ianuarie nr. 12, jud. Alba
Tel: 0258735731
Mobil: 0744639924
Fax: 0258730230
E-mail: [email protected]