Browse By

De ce o vacanta in Corfu (Grecia)?

Alege o vacanta in Grecia, tara care a oferit cei mai multi filosozofi pentru Occident. Mai exact alege o vacanta la litoral in Corfu (Kérkyra), rezerva acum! pentru motivele enumerate mai jos:

Spre deosebire de restul Greciei, Corfu nu a cazut niciodata sub presiunea imperiului Otoman. Datorita dominatiei succesive de-a lungul secolelor ale venetienilor, francezilor si britanicilor, insula a devenit mai degraba parte a Occidentului decat a Levantine.
Cultura lor a avut o influenta puternica in oras: in Crofu au fost fondate: prima universitate din Grecia (Academia Ioniana), prima Orchestra Filarmonica si prima Scoala de Arte Plastice.

In Corsu, frumosul oras vechi si bine conservat, un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Stilul renascentist, baroc si „repertoriul” clasic au ajuns sa fie aplicate cu success la traditia artistica locala. Mergand printr-un complex ingust de strazi cu trepte si pasaje cu bolta, asa numitele “kantoúnia”, te vei simti de parca ai calatorit din Genoa pana in Naples.

Descoperiti cele mai frumoase locuri din orasul Corfu mergand pe jos prin:

 • Spianada, cea mai mare piata din Balcani, este centrul orasului impodobit cu opere remarcabile ale arhitecturii francize din secolul al XIX-lea. Aici se pot viziona meciuri de cricket sau se poate participa la concerte muzicale organizate de-a lungul anului.
 • Liston, marca inregistrata a orasului, unde aristocratii obisnuiau sa se bucure de promenada de seara. Arcadele caracteristice formeaza cel mai romantic ambient pentru o ceasca de cafea de bun venit la una din cafenele confortabile ale orasului.
 • Suburbiile inteligente: Mandoúki, Garitsa si Sarókos.

Cele mai importante atractii ale orasului care dau o marturie elocventa pentru istoria sa bogata:

 • Impresionanta Fortareata Veche din secolul al XV-lea, precum si Fortareata Noua.
 • Palatul Sfantul Mihai si George, situat in partea de nord a Spianadei, a fost construit in timpul ocupatiei britanice.
 • Un numar considerabil de biserici. Cea mai impozanta dintre ele este Catedrala orasului, Biserica Sf. Spiridon, patronul insulei, ale carui moaste se pastreaza acolo. Turnul bisericii extrem de inalt si cu clopot ne aminteste cu siguranta de Biserica San Giorgio dei Greci din Venetia. Au loc patru procesiuni in fiecare an, timp in care corpul Sfantului Spiridon este condus pe strazile orasului (pe Palm si in Duminica Pastelui, pe 11 aprilie si in prima duminica din luna noiembrie). Toate filarmonicele din oras insotesc procesiunile creand un spectacol uimitor de remarcabil.

Vezi muzeele fascinante ale orasului:

 • Muzeul de Arta Asiatica: Fiind singurul de acest tip, a fost infiintat in 1927, dupa donarea a 10.500 de elemente de Gregorios Manos. Pana in anul 1974 a fost un muzeu de arta chineza si japoneza, dar apoi a fost imbogatit cu alte colectii private. Muzeul se afla in Palatul Sfantul Mihai si George.
 • Muzeul de Arheologie: Aici poti admira descoperiri importante din templul lui Artemis si lucruri gasite din excavari din orasul vechi Corfu.
 • Muzeul Bizantin: Se gaseste in Biserica Maicii Domnului Antivouniotissa si gazduieste o colectie interesanta de icoane si obiecte bisericesti din secolul al XV-lea si pana in secolul al XIX-lea.
 • Muzeul de bancnote prezinta o colectie de monede grecesti de la 1822 si pana in prezent.
 • Muzeul Dionysios Solomos: poetul national al Greciei a parasit Zakynthos si s-a mutat la Corfu, un centru intelectual important in acea perioada din Insulele Ionice. Solomos a trait intr-o stare de izolare auto-impusa, si Corfu i-a oferit mediul ideal pentru a studia poezia. Astazi, casa lui gazduieste un muzeu dedicat tocmai in onoarea sa.

Aceste cinci situri situate in jurul orasului Corfu au fost preferatele aristocratiei:

 • Palatul Mon Repos a fost construit de comisarul britanic Adams ca un cadou pentru sotia sa Corfiot . Este un palat mic, dar frumos, cu elemente coloniale, care in prezent functioneaza ca un muzeu. În aceasta locuinta de lux, Printul Philip, Duce de Edinburgh si sotui lui Elisabeth al II-lea, s-a nascut in 1921. Parcul din jurul palatului este ideal pentru plimbari lungi romantice.
 • Kanoni (adica canon) ofera de la terasa sa circulara o vedere uimitoare de-a lungul insulei Pontikonissi (adica Insula Soarece), unul dintre cele mai fotografiate locuri din Corfu! Conform legendei, aceasta insulita stancoasa a fost o nava Phaeacian care a fost transformata in piatra.
 • Paleopolis (pe proprietatea Mono Repos), se afla in locul unde exista Agora (piata) orasului antic Corfu. Poti admira ruinele a catorva cladiri publice ridicate acolo, impreuna cu sanctuare, workshop-uri si complexe rezidentiale.
 • Achilleion este un palat de poveste construit printre chiparosi si myrtles de imparateasa Elisabeta a Austriei, care a dorit sa scape de instanta austriaca. Elisabeth s-a indragostit cu adevarat de insula si a dedicat acest palat lui Ahile, pentru ca Elisabeth credea ca Ahile reprezenta sufletul si echitatea Greciei.

Insula unde Ulise s-a intalnit cu printesa Nausicaa, intr- una dintre cele mai celebre scene din Odiseea a lui Homer, este o destinatie magica pe tot parcursul anului: evenimente pline de culoare de muzica, festivaluri culinare, festivaluri religioase, carnavaluri venetiene si cel mai fericit Paste din Grecia formeaza un mozaic deosebit de experiente.

Si nu pleca inainte sa vizitezi insulele din apropiere: Paxi si Antipaxi.