Browse By

De ce nu putem găsi extratereştrii?

Subiectul extratereştrii a fost mult discutat de-a lungul timpului însă niciodată nu a fost găsit ceva concret. În afară de filme, niciodată nu s-a văzut vreo astfel de creatură şi nici până în ziua de astăzi nu s-a certificat existenţa lor pe o altă planetă.

Iată câteva motive pentru care nu am întâlnit până acum extratereştrii dar totuşi am putea, date de  americanul Chris Wilson:

1. Momentul ar putea fi oprit

Distanţa dintre stele şi sistemele solare este enormă şi crează o adevărată problemă în descoperirea unor forme de viaţă pe alte planete. Chiar dacă oamenii de ştiinţă au descoperit o planetă la 450 de ani lumină depărtare de Pământ şi s-a ascultat prin undele radio, auzindu-se activitate care ar fi putut fi reală, totuşi nu s-a concretizat nimic. Wilson spune că pentru a detecta orice, civilizaţia care există pe acea planetă ar trebui să existe cu cel puţin 400 de ani înaintea noastră.

Extratereştrii ar putea fi mult mai aproape decât credem

Extratereştrii ar putea fi mult mai aproape decât credem

2. S-ar putea să fi pierdut mesajul

Conform lui Wilson, este posibil ca acea civilizaţie să existe cu 500 de ani înaintea noastră. De asemenea, spune că probabil ei au transmis semnale pe care noi, oamenii, nu le-am sesizat. Posibile specii inteligente ne-ar fi contactat de milioane de ani însă nu am realizat  până nu am fost conştienţi de acest lucru.

3. Încă putem găsi extratereştrii

Wilson susţine că încă există căi de a lua contact cu extratereştrii. Ar trebui să ne construim un „far”, pentru a reuşi să răspundem semnalelor trimise de aceste forme de viaţă. Chris Wilson numeşte acest lucru „o simplă chestiune de curtoazie interstelară”.

Chiar dacă nu se ştie cu certitudine că existră, extratereştrii sunt căutaţi în continuare

Chiar dacă nu se ştie cu certitudine că existră, extratereştrii sunt căutaţi în continuare

4. Viitorul ne oferă mai multe şanse ca oricând

Şansele de a găsi o civilizaţie extraterestră au crescut foarte mult în ultima vreme, susţine Wilson. Cu un nou institut SETI şi cu navele spaţiale Kepler ale NASA, care au început să identifice planete noi în galaxie, în următorii câţiva ani e posibil să înceapă o adevărată vânătoare în ceea ce priveşte găsirea extratereştrilor.