Browse By

De ce ne este frică de moarte? video

De ce ne este frică de moarte?

De ce ne este frică de moarte?

De ce ne este frică de moarte? Îți este este frică de întuneric? de înălțime? de moarte? În această săptămâna pe  De ce? Spune-mi de ce! Un nou sezon documentar, în curând și pe Discovery Channel România. Prezeintă Kasey-Dee Gardner care depistează originile înrădăcinate adânc ale fricii.

Frica de moarte este pe locul doi in topul fricilor oamenilor. Pe primul loc este frica de a vorbi in public. Asadar, frica de pe locul doi este mai usor de gestionat decat frica de pe locul unu.
De Romeo Cretu

Nu te incanta cu nimic acest lucru? Ma gandeam eu ca e asa. De ce? Pentru ca sunt mai multi oameni interesati de frica de moarte decat de frica de a vorbi in public. Asadar, de moarte nu a scapat nimeni (cel putin nimeni cunoscut). Si atunci, de ce anume ne e frica?

Simplu (daca te-am scos din sarite in articole cu acest ‘simplu’, afla ca acelasi lucru il vei face si tu dupa o anumita perioada de timp)! Nu ne este frica de moarte in sine, ci de ceea ce ar putea fi / nu ar putea fi dupa moarte. Ne e teama ca tot ceea ce suntem (mai degraba ceea ce credem ca suntem, ca sa fim mai exacti) dispare. ‘Si noi? Noi nu mai suntem?’ exclama Ego-ul din noi care nu suporta ca lucrurile sa se faca altfel de cum vrea el. (Mi-a placut o maxima pe care am citit-o pe undeva: ‘Poti sa inveti o pisica sa faca ce vrea ea!’).

Sunt doua posibilitati (or mai fi si altele, dar astea sunt doua majore): Sa nu mai fi dupa moarte. Daca nu mai esti dupa moarte, atunci chiar nu mai conteaza. Nu mai esti si gata. Sa fii in continuare, adica sa existi in continuare, dar intr-o alta forma (e clar ca asta de acum va fi depasita ca standard!). Ei, si daca e asa, de ce iti e frica? ‘Pai imi e frica de cum as putea fi atunci, in acea existenta!’ Si eu ce vrei sa iti spun? Ca va fi bine? De unde sa stiu?

Ai putea sa nu te mai gandesti la asta. Ai alte lucruri mai importante de facut. E atata timp de trait, incat timpul mortii e infim. Dai ochii peste cap si gata. Nu mai ai responsabilitati, nu mai ai unde sa te duci si de unde sa vii. Nimic. Gata. Si atunci de ce ti-e frica?

Pentru ca iti e frica sa traiesti. Nu am intalnit om cu dragoste autentica de viata caruia sa ii fie frica de moarte. Nu are cum sa fie asa. Asadar, invata sa iti placa viata, sa vrei sa o traiesti autentic. Si apoi vei vedea ca frica de moarte s-a risipit.

Cum sa inveti sa iti placa viata? Treci printr-o experienta limita si ai sa vezi cum o sa iti placa viata la nebunie. Cum asa? Intreaba-ma!

Si tine minte: FRICA ESTE BUNA!

Video

Epicur a incercat sa ne alunge frica de moarte cu un faimos argument conform caruia nu exista motive sa ne temem de moarte, deoarece nu ne poate facerau atat timp cat noi suntem, ea nu este, iar cand ea este, noi nu mai suntem. Asadar, de ce sa ne framantam atunci din cauza ideii mortii, daca ea insasi (nu ideea ei!) este ceva cu care nu ne intalnim niciodata?

Continuarea pe Questioare.com