Browse By

Cum se foloseşte un motocultor Grillo AGT din categoria utilajelor agricole?

Motocultorul Grillo AGT G52 -50 are un motor Honda GX 160, tip  OHV, un cilindru, 4 timpi, răcire cu aer și cu un filtru de aer în baie de ulei. Vine cu o capacitate cilindrică de 163 cm și o putere maximă de 5, 5 HP. Folosește benzină fără plumb. Pornește cu un demaror mecanic și are un consum maxim de 1, 4 litri pe oră.

Motocultorul efectiv are ambreiajul cu un control inversat, iar cutia de viteze în baie de ulei, 2 viteze (o viteză înainte și una înapoi).  Are dispozitive de siguranță  ca maneta de ambreiaj cu dubla acționare și debreiere în cazul pierderii controlului asupra mașini (fără oprirea motorului); decuplarea automata a frezei în cazul cuplării marșarierului. Priza de putere este de 646 rpm ca motocultor și 965 rpm ca motocoasă Ghidonul se poate regla în lateral și în înălțime cu o rotire la 180 de grade. Freza este reglabilă între 37 și 50 de cm. Vine cu două roți pneumatice 14 x 5.00 – 6. Greutatea totală cu freză rotativă și motor este de 65 kg.

Atenție! este foarte important să se citească întregul manual înainte de utilizare unde se regăsesc și figurile menționate mai jos.

Instrucțiuni de utilizare și punerea în funcțiune

1) Turnați ulei de motor până la nivelul corespunzător (consultați manualul motorului).
2) Verificați nivelul uleiul din cutia de viteze .Utilizați ulei BLASIA 220 (sau echivalentul international ISO-L-CKD, DIN 51502 PGLP) sau ROTRA MP 80W90 (API GL 5).
Nu porniți motorul fără a verifica mai întâi dacă:
– toate șuruburile și piulițele sunt bine strânse;
– dacă manetă dispozitivului reversibil de pe carcasa cutiei de viteze este în poziție corectă:
MOTOCULTOR A MOTOCOASA B (fig. 1)
– manetă de cuplare a accesoriilor (fig. 2 nr. 3) este în poziție neutră (în fig. 2 accesoriul este cuplat) şi manetă de
accelerație ( fig. 2 nr. 1) este în punctul neutru (fig. 3) ;
– filtrul de aer este curat (fig. 4);
– umpleți rezervorul de combustibil cu ajutorul unei pâlnii cu filtru fin (fig. 6);
– accesoriile sunt fixate corect pe mașină (fig. 5 – 6);
– reglați înălțimea ghidonului (fig. 2 nr. 4).

PORNIREA MOTORULUI
Deschideți robinetul de combustibil (fig. 7 nr. 2), împingeţi manetă de acceleraţie pînă la jumătate (fig. 2 nr. 5). Apăsaţi întrerupătorul de siguranţă (fig. 2 nr. 6).
Dacă motorul este rece trageţi şocul (fig. 7 nr. 1) (consultaţi manualul motorului); trageţi cu putere de mînerul starterului (fig. 8). După pornirea motorului
aduceţi şocul în poziţia “RUN” şi apoi manetă de acceleraţie la minim.

PORNIREA MAŞINII
Ţineţi motorul la turaţie redusă; cuplaţi accesoriul prin eliberarea manetei nr. 3 (fig. 2); accelerăţi corespunzător şi eliberaţi manetă de acţionare a roţii (fig. 2 nr. 1): maşină începe să se deplaseze. Trageţi manetă nr. 1 (fig. 2) şi maşină se opreşte.
Dacă trageţi de manetă nr. 2 (fig. 2) maşină se deplasează înapoi. Pentru a bloca manetele acţionaţi dispozitivul de blocare fig. 3). Acţionînd manetă (fig. 9) puteţi regla ghidonul în lateral “o poziţie în dreapta – o poziţie în stîngă” fie pentru funcţia de motocultor fie pentru cea de motocoasa.

TERMINAREA LUCRULUI
La terminarea lucrului opriţi motorul, apăsând manetă de acceleraţie în poziţia STOP sau apăsând întrerupătorul PORNIT/ OPRIT. Închideţi robinetul de combustibil (consultaţi manualul motorului).

Acest motocultor Grillo AGT se găsește pe website-ul TehnicBazar în categoria „Agricultura și Spaţii Verzi”, subcategoria „Motosape şi Motocultoare”  la prețul de 6.809,78 RON.