Browse By

Cum se face o bratara a prieteniei?

modele pentru o bratara a prieteniei

modele pentru o bratara a prieteniei

Bratarile handmade de prietenie sunt cadouri ieftine si ideale pentru orice ocazie, pe care pana si copii le pot face. Bratarile colorate de prietenie sunt realizate prin urmarea unor modele tip sablon pentru care se leaga noduri din fire colorate sau ata goblen.

Ele sunt sigure pentru a fi purtate de copii de toate varstele, si sunt o modalitate foarte buna pentru a le introduce copiilor arta tesutului, una dintre cele mai timpurii forme de realizare a bijuteriilor.

Pentru a face o bratara de baza cu dungi pe diagonala, aduna materialele de mai jos si urmeaza pasii:

Ai nevoie de urmatoarele materiale:

  • un birou sau o masa dreapta
  • 3 fire de ata goblen diferite culori (verde, roz, alb)
  • banda puternica de scoci (se foloseste pentru a lipi bratara de masa / birou in timp ce legi nodurile)

Instructiuni de urmat, pas cu pas:

1. Masoara lungimea corecta pentru ata de brodat (goblen).
Sfat: masoara astfel incat sa fie de doua ori distanta de la varfurile degeteleor si pana la umeri.

2. Indoaie firul de ata fix in jumatate chiar la mijlocul ei. Formeaza un nod in centrul atei de aproximativ 1 cm lungime, ca si in imaginea de mai jos.

3. Lipeste bucla de masa de lucru cu banda scoci

4. Separa firele intr-un model alternativ de culori. Prin modul de separare se va hotara si ordinea de cum va arata bratara in final.

5. Incepe legarea celor patru noduri cu pasul b ca si in imaginea de mai sus. Folosind primul fir, fa un nod in ordine in jurul fiecarei din restul de 5 fire. Primul fir este acum la sfarsitul celor 6.

6. Repeta pasul 5, cu fiecare din restul de cele 5 fire ramase. In acest moment, ar cam trebui sa iti dai sema de modelul (sablonul) final. Continua sa legi noduri pana cand ai ramas cu cativa de cm de fir liber (neinnodat).

7. Pune-ti bratara in jurul incheieturi mainii. Roaga pe cineva sa lege bratara, prin separarea celor 6 fire. Introdu jumatate dintre bratara prin bucla. Leaga cele doua capete intr-un nod patrat.

Daca pare complicat, nu iti face griji mai jos poti vedea un video care sa iti usureze munca.

Mult succes si spor la cat mai multe bratari.