Browse By

Cum să alegi cel mai bun scaun de birou confortabil şi ergonomic? Top 7 sfaturi care te ajută să iei alegerea potrivită

Acest ghid de cumpărare cuprinde de ce şi cum să alegi cel mai bun scaun de birou. Scaunul perfect, confortabil şi ergonomic.

De ce contează atât de mult să alegi un scaun de birou potrivit?

Pentru că într-o zi de muncă obișnuită stăm aproximativ 5-6 ore pe un scaun de birou, adică între 25-30 de ore / săptămână, 100-120 de ore / lună. Un scaun potrivit te ajută să eviți problemele de sănătate asociate cu un scaun de birou. Iar un alt plus dovedit de studii este că te va face să fii şi mai productiv. Corpul şi buzunarul tău o să îţi mulţumească! Din fericire, majoritatea dintre scaunele de birou de astăzi sunt corecte din punct de vedere ergonomic.

Este o decizie importantă care nu trebuie luată cu ușurință. Scaunul potrivit pentru toată lumea nu există, pentru că fiecare are cerințe diferite.

Cele 7 caracteristici şi sfaturi pe care să le iei în considerare pentru a lua alegerea potrivită

1. Suport lombar: un scaun de birou bun va avea suport pentru partea inferioara a spatelui. Unele dintre cele mai bune vor avea chiar și un suport lombar reglabil care permite utilizatorului să se potrivească scaunului la spatele lor inferior. Acest lucru este important pentru a preveni durerea de spate, care se poate agrava și deveni sciatică, o condiție care poate fi debilitantă.

2. Reglare: Aproape toate scaunele de birou au o ajustare a înălțimii scaunului și a brațelor; Cu toate acestea, acestea nu sunt cele mai importante ajustări pe care trebuie să le căutați atunci când cumpărați un scaun de birou. Cele mai bune scaune de birou au cel puțin 5 ajustări, unele având până la 14 ajustări diferite. Caracteristicile importante care trebuie să fie reglabile includ suportul lombar, lățimea brațelor și înălțimea scaunului față de podea, lățimea și înălțimea spătarului scaunului, unghiul scaunului și spătarului și controlul tensiunii. Picioarele trebuie să fie plate pe podea şi este de recomandat ca toate încheieturile să fie la un unghi de 90 de grade. De notat este şi faptul că dacă o altă persoană va folosi scaunul iar aceasta are un corp de dimensiuni diferite este foarte folositor un scaun reglabil.

3. Mobilitate: Toate scaunele de birou trebuie să se rotească liber pentru a permite accesul uşor la diferitele părți ale biroului. Dacă scaunul nu se rotește liber, oboseala corpului poate rezulta de la extinderea excesivă pentru a ajunge la diferite obiecte.

4. Materialul. El ar trebui să fie confortabil și respirabil (de tip mesh) pentru a nu permite scaunului să devină fierbinte și incomod după orele de ședere în el. În plus, ar trebui să aibă suficientă pernă pentru a susține persoana care stă în ea fără a simți baza scaunului prin pernă.

5. Aspectul. Un scaun cu un aspect modern, plăcut şi profesional este ideal. Nu te lăsă influențat de un aspect extravagant al scaunului pentru că acesta nu vine întotdeauna cu confort, ergonomie şi durabilitate.

6. Bugetul pentru un scaun bun este undeva între 1000 şi 3000 de lei. În funcţie de câte ore pe zi stai pe un scaun atunci la fel reglezi şi bugetul şi caracteristicile dorite.

7. Înlocuiește scaunul de birou o dată la 5 ani. De ce? Pentru că caracteristicile importante ale scaunului se uzează cu trecere timpului.

Folosind sfaturile din acest articol ai toate informațiile necesare pentru alegerea celui mai bun scaun de birou pentru tine.

Ţine minte să nu stai foarte mult timp la birou fără o pauză chiar dacă scaunul este ergonomic corect! Ridică-te şi fă alte lucruri, cum ar fi nişte exerciţii simple de întindere. Pauze scurte dar frecvente sunt mult mai bune (atât fizic cât şi mental) decât o pauză lungă după foarte mult timp.

Pe ImportatorScaune.ro am găsit OFF 91 un scaun de birou ideal aş spune eu pentru că are mare parte dintre caracteristicile importante descrise şi anume: are mai multe opțiuni de reglare şi este creat în principal din mesh şi aluminiu.

Scaunul OFF 911 permite următoarele reglaje:

  • reglarea balansului faţă/spate;
  • reglarea înălţimii;
  • posibilitatea blocării balansului în orice pozitite;
  • sincronizarea între şezut şi spătar, funcţiune ce se poate regla în funcţie de greutatea corporală a utilizatorului;
  • control greutate: se micşorează sau măreşte tensiunea în funcţie de greutatea corpului, astfel încât să se lase pe spate mai repede sau mai încet;
  • posibilitatea reglării tetierei atât pe înălţime, cât şi pe adâncime, în plan 2D;
  • posibilitatea reglării şezutului înainte-înapoi;
  • reglajul înălţimii braţelor.

Recomandarea mea este să încerci modelul de scaun dorit în magazin, iar apoi să îl cumperi online pentru că îl vei găsi la un preţ mai scăzut, iar dacă are vreo problemă sau orice alt motiv atunci îl poţi returna, citeşte mai jos cum poţi face asta.

Condiţii de returnare a produselor de pe ImportatorScaune.ro

Clienţii ImportatorScaune.ro pot returna produsele cumpărate, în ambalajul original, în termen de 14 zile lucrătoare de la primire fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. ImportatorScaune.ro va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 30 de zile de la dată denunţării în scris a contractului.

Suma înapoiată cât şi condiţiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.

Atenţie! Nu se acceptă nici o returnare, dacă clientul persoană fizică nu notifică în scris (email, fax, scrisoare) faptul că doreşte returnarea unui produs. În urmă acestei notificări, clientul primeşte un număr de returnare, pe care-l notează pe coletul ce urmează a fi trimis firmei noastre.

„Clienţi” sau „consumatori” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clienţii cu personalitate juridică nu au dreptul să denunţe unilateral contractul, legislaţia în domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.