Browse By

Cum să alegi cel mai bun încălzitor de biberon

În timp ce un încălzitor de biberon nu este deloc o necesitate, dacă încălzești mai mult de una sau două sticle pe zi sau dacă bebelușul tău preferă ca laptele să fie la temperatura potrivită, atunci s-ar putea să fie convenabil să ai unul care este proiectat special să încălzească în siguranță, cu ușurință și în mod constant o sticlă cu biberon.

Concluzia este că un încălzitor de biberon este convenabil pentru că economisește timp, dar acesta nu este un produs obligatoriu de deținut pentru bebelușul tău. Așa că, vom începe prin a ne uita la alternative în paralel care să te ajute să evaluezi dacă costul justifică comoditatea unui încălzitor de biberon.

Trei moduri de a încălzi o sticlă cu biberon
Este miezul nopții. Bebelușului îi este foame și e rândul tău să-l hrănești. Te apuci să iei copilul și apoi te duci să încălzești sticla sau vice-versa?

Opțiuni bune pentru a încălzi sticla cu biberon

  1. Stai la chiuvetă în timp ce pe sticlă curge apă caldă de la robinet (nu prea fierbinte)
  2. Pui sticla într-un bol de apă caldă cu o agitare intermitentă (din nou, nu prea fierbinte)
  3. Folosești un încălzitor de biberon

Primele două opțiuni necesită o atenție constantă, care cere mult, atunci când ești pe jumătate adormit cu un copil plângând de foame. Avantajul unui încălzitor de biberon este că mâinile sunt libere și te poți concentra pe nevoile suplimentare ale bebelușului, cum ar fi o schimbare de scutec sau timpul dulce de ghemuire.

Sursa imagine: noile dispozitive de hranire te ajuta si incalzitoarele

Evită supra-încălzirea laptelui matern
Laptele matern începe să se degradeze în valoarea nutrițională și imunologică la 40° C, dar deteriorarea se accelerează pe măsură ce temperatura depășește 45° C. Ar trebui ca laptele cald să fie la aproximativ 37° C, temperatura corpului, sau chiar mai puțin.

Fără cuptor cu microunde, fără apă fierbinte
Niciodată să nu folosiți cuptorul cu microunde pentru a încălzi masa copilului, fie că este vorba de laptele matern sau piureurile. Căldura ridicată și concentrată generată de un cuptor cu microunde poate duce la zone periculoase în substanțe lichide și solide. În cazul în care nu este bine amestecat, răcit și verificat, acest lucru poate duce la leziuni. În plus, majoritatea cuptoarelor cu microunde va încălzi laptele matern peste 40° C, temperatura la care enzimele benefice, nutrienți și anticorpii încep să se degradeze și reduc beneficiile sănătoase pentru copil.

Mai mult decât atât, nu pune o sticlă cu biberon într-o oală cu apă care fierbe sau apă deja fierbinte chiar și în cazul în care sursa de căldură este oprită deoarece acest lucru poate duce la supra-încălzire.

Merită? Asta-i o decizie personală, dar mulți părinți găsesc cred că valorează costul.