Browse By

Cum e mai bine să opresc calculatorul sau să îl las pornit peste noapte? Sfaturi

Cum e mai bine să opresc calculatorul sau să îl las pornit peste noapte? Sfaturi

Cum e mai bine să opresc calculatorul sau să îl las pornit peste noapte? Sfaturi

Cineva m-a întrebat dacă este mai bine să oprească / închidă un PC în fiecare seară / noapte sau să îl lase pornit?

Numește-mă un ecologist, protector al mediului înconjurător, susținător al energiei verzii regenerabile, dacă trebuie, dar nu văd nici un motiv pentru a păstra un calculator pornit / aprins atunci când nu este folosit / în uz. Se consumă energie electrică degeaba, ceea ce este rău pentru buzunarul dvs. şi rău pentru planetă. Şi este, probabil, rău pentru calculator.

Da, am văzut argumente ocazionale despre cazurile în care oprești un calculator, apoi îl pornești la rece cauzează mai multă uzură decât dacă l-ai lăsa pornit timp de 12 ore, pur şi simplu nu mă convinge această idee. Toate calculatoarele au un potenţial pentru probleme de la încălzire, şi un calculator  care nu are nici o şansă să se răcească va avea mai repede și mai multe probleme decât unul care este oprit.

Pe lânga asta, în plus, un calculator care este oprit este un calculator care nu pot fi infectat cu malware / virusuri / să se comporte ciudat  în conformitate cu ordinele de la distanţă, dacă este deja infectat, devenind un calculator zombie.

Dacă nu vă place ideea de a porni calculatorul fresh ca la început,  în fiecare dimineaţă, aveţi posibilitatea să îl puneți în starea de hibernare, mai degrabă, decât oprirea acestuia. Din punct de vedere al hardware-ului şi al curentului electric consumat, nu există nici o diferenţă între a închide un calculator / PC / laptop și starea de hibernare. Dar există o diferenţă în ceea ce se întâmplă atunci când îl porniți / bootați din nou în fiecare zi. Un calculator oprit / shutdown la Windows vă oferă un nou început, lipsit de orice pânze de păianjen / cobwebs pe care le-a strâns de la ultima sa pornire. Un calculator PC din hibernare va porni ca în momentul în care l-ați lăsat, cu aceleaşi programe, fişiere şi ferestre deschise.

Care vă convine, este o chestiune de alegere personală, deşi este recomandat să vă opriți / să dați shutdown cel puţin o dată pe săptămână pentru a şterge acele pânze de păianjen / cobwebs.

  • Dli

    Da drept e ca economisesti bani dar mie imi convine sa platesc 40 de lei in plus si sa am pc-ul cand am nevoie. Nu sa mai astept 5 min pana ce incarca sistemul de operare si alte cele.