Browse By

Cum au scăpat de Bac copiii lui Isărescu, Videanu, Năstase, Geoană şi Vlădescu

Numărul uriaş de elevi care nu au luat Bac-ul în învăţământul de stat, aproape 56% din total, nu cuprinde şi numele copiilor oamenilor politici români, care au preferat, de-a lungul timpului, să-şi dea odraslele la şcoli private, străine şi foarte scumpe, scrie Libertatea.

Contra unei taxe anuale piperate, copiii lui Mircea Geoană, Adriean Videanu, Sebastian Vlădescu sau Mugur Isărescu au fost sau vor fi lipsiţi de griji în privinţa Bac-ului organizat de Ministerul Educaţiei.

Băiatul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, are 24 de ani, îl cheamă Costin Isărescu şi a absolvit, contra a 18.000 de euro pe an, cursurile Şcolii Americane din Bucureşti. La fel a fost şi în cazul lui Alexandru Sebastian, fiul fostului ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu.

Ana Maria şi Alexandru Geoană sunt tot la Şcoala Americană.

Şi copiii lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, au fost şcoliţi pe bani mulţi. Dacă Diana Alexandra Videanu (18 ani) studiază la Scoala Americană din Bucureşti, Andrei Videanu (20 de ani) a terminat exclusivistul colegiu elveţian Le Rosay, care costa 50.000 de euro pe an, după care a intrat la George Washington University din SUA, care va costa aproximativ 200.000 de dolari.

Mihnea Năstase, copilul cel mic al lui Adrian Năstase învaţă în Elveţia, unde tatăl lui plăteşte 45.000 de euro pe an.