Browse By

Cum a bătut-o Roberta Anastase pe Andreea Marin la Miss Romania 1994

Într-o emisiune televizată, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, povesteşte cum a „bătut-o” pe Andreea Marin. La capitolul frumuseţe, evident… Ba mai mult, nici Iulia Frăţilă, un cunoscut model autohton, n-a avut nicio şansă în faţa Robertei Anastase defilând pe scenă, la un concurs de Miss.

Se întâmpla în 1994.

„Este prima dată când mergeam pe tocuri. Era un concurs la care a participat şi Andreea Marin, dar n-a intrat nici în primele 10. Ea venise ca şi câştigătoare de pe Miss Moldova, dar, ulterior, a pierdut ritmul. Şi Iulia Frăţilă a fost de asemenea în concurs. Chiar în ziua aia împlineam 18 ani”, a povestit Roberta Anastase, elevă din Ploiești, emoţionată, momentul participării la Miss România 1994.

Cât despre imaginile în costum de baie, aşteptate cu sufletul la gură de împătimiţii concursurilor de Miss, Roberta Anastase mărturiseşte că au fost tăiate la montaj.

Roberta Alma ANASTASE Miss Romania 1994

Roberta Alma ANASTASE Miss Romania 1994

Roberta Alma ANASTASE  Preşedinte al Camerei Deputaţilor 2008-2012

Roberta Alma ANASTASE Preşedinte al Camerei Deputaţilor 2008-2012

Roberta Alma ANASTASE
Curriculum Vitae
Roberta Anastase a fost aleasă Preşedinte al Camerei Deputaţilor pe 19 decembrie 2008, fiind prima femeie din istoria României care deţine această funcţie. Înainte de a ocupa această poziţie, Roberta Anastase a reprezentat, ca deputat, judeţul Prahova. Din 2005 în 2008 a fost observator, iar apoi membru, al Parlamentului European, fiind afiliată Partidului Popular European – Democraţii Europeni. În noiembrie 2008 a fost realeasă, sub noul sistem electoral, ca deputat în colegiul electoral 11 (Ploieşti-Vest) din circumscripţia Prahova.

S-a născut la Ploieşti, pe 27 martie 1976. Sociolog de profesie, a urmat cursuri post-universitare în Ştiinţe Politice şi Studii Europene.

Implicarea sa politică datează din 1991 când, la vârsta de 15 ani, a devenit membru al Partidului Democrat. De atunci, a deţinut funcţiile de vicepreşedinte a organizaţiei de tineret, membru în Biroul Politic Naţional, şi Preşedinte al Organizaţiei Prahova. În prezent este Secretar Executiv pentru relaţii internaţionale al Partidului Democrat-Liberal.

În decursul activităţii sale ca deputat şi europarlamentar, Roberta Anastase a sprijinit reforma justiţiei, drepturile femeilor şi egalitatea de şansă. De asemenea, a fost Raportorul Parlamentului European pentru Sinergia Mării Negre şi păstrează un interes deosebit pentru politică externă şi afaceri regionale.