Browse By

Concertul Caritabil de Crăciun al Oanei Țogoe și Asociația Amvest : Un succes

Concertul Caritabil de Crăciun al Oanei Țogoe și Asociația Amvest : Un succes

Concertul Caritabil de Crăciun al Oanei Țogoe și Asociația Amvest : Un succes

Zeci de arădeni au participat seara trecută la Concertul Caritabil susținut de tânăra solistă Oana Țogoe, in Ceainăria Ahmad Tea House.

Scopul acestui proiect este de a întinde o mână de ajutor beneficiarilor acestui proiect, respectiv a celor aproximativ 150 de copii proveniţi din familiile defavorizate socio-economic, aflate în evidența unor centre din Arad si mai multe familii nevoiașe din localitate. Pe parcursul spectacolului cei prezenți au putut dona rechizite școlare, obiecte de îmbrăcăminte, alimente si fondurile obținute din donații se vor redirecționa catre achiziționarea cadouri pentru cei mici.

Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Arad și Centrul Ghiocelul, sunt unii dintre beneficiarii direcți, pe lângă dulciuri și alimente pentru masa de Crăciun, aceștia vor primi și obiecte de îmbrăcăminte noi, acestea au fost donate de prietenii Asociației Amvest din Olanda și Belgia.

Două familii nevoiașe au primit cate un coș cu alimente pentru masa de Crăciun și alte 5 familii vor fi vizitate zilele următoare.

La eveniment a participat și Alexandra Pert, o tânără de 22 de ani care a primit din partea organizatorilor un laptop nou care să o ajute să păstreze mai ușor legătura cu prietenii. Pentru Alexandra Pert anii trecuţi înseamnă însă ani de suferinţă, iar fiecare zi din viaţă, un risc tot mai mare de agravare a bolii de care suferă.

Alexandra suferă de Amiotrofie Spinală tip Kugelberg-Welander şi este imobilizată într-un fotoliu rulant de mai bine nouă ani. A fost diagnosticată cu această boală de la vârsta de un an şi jumă­tate. Amiotrofia spinală musculară este o boala neuro-degenerativă caracterizată prin pierderea neuronilor motori din măduva spinării.

“Sunt fericit că am reușit încă o dată să sprijinim foarte mulți oameni care au nevoie de ajutor. Am spus întotdeauna că oamenii au nevoie de oameni și arădenii sunt receptivi. Mulțumesc celor care au făcut posibilă realizarea acestui eveniment. Daca la începutul lui septembrie îndemnam copii să meargă la școală prin Campania “Drept la Educație”, acolo unde peste 100 de familii au fost sprijinite cu rechizite școlare, îmbrăcăminte și tot ce este necesar pentru ca un elev să înceapă școala așa cum trebuie, astăzi cu toții am făcut pe Moș Crăciun și am adus bucurie în sufletele celor care încă mai au speranța în suflet. ” spune Daniel Mitre, președintele Asociației Amvest.

Mulţumirile noastre merg către mass-media arădeană Oglinda de Vest, Emag, Pro Tineret Vest, Ahmad Tea House, bloggării din Arad şi toţi ceilalţi care au contribuit la această acţiune prin diferite metode.

Imaginii